Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. července 2020 18:12
Čas čtení 0:49
Viktor Kniš

Nový rekord pro nejdražší hru na světě: Super Mario Bros. se prodal za 114 tisíc dolarů

TECH
Uložit Uložené

Co z této verze dělá takový unikát?

Hra Super Mario Bros. opět překonala svůj vlastní světový rekord a opakovaně se stává nejdražší hrou na světě. Tentokrát ji vydražili za 114 tisíc dolarů, čímž americká verze ikonické hry z roku 1985 překonala své dosavadní prvenství z minulého roku. Tehdy byl za ni někdo ochoten zaplatit 100 tisíc dolarů.

Doporučeno
Brutální začátky UFC: Šílené knockouty, obrovské váhové rozdíly a takřka žádná pravidla Brutální začátky UFC: Šílené knockouty, obrovské váhové rozdíly a takřka žádná pravidla 8. července 2020 11:03

Astronomická cena má pro sběratele i logické vysvětlení, jde totiž o dosud nerozbalený unikát. Odborníci tvrdí, že je tento kousek vzácný zejména proto, že jde o jeden z prvních kusů hry, který byl vyrobeny v Americe. Dá se to poznat podle toho, že má na krabici Nintendo nálepku z černé fólie. V tom se liší od novějších kopií, které balily do plastového obalu, informuje The Verge.

Domů
Sdílet
Diskuse