Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. července 2020 20:42
Čas čtení 0:42
Viktor Kniš

Opět rekordní počet nakažených v Chorvatsku, situace se dramatizuje, země zavádí přísná opatření

NEWS CHORVATSKO
Uložit Uložené

V zemi se epidemiologická situace v posledním období výrazně zhoršila.

Včera přibylo v Chorvatsku rekordních 116 nakažených koronavirem, dnes dalších 140. V zemi se epidemiologická situace v posledním období výrazně zhoršila a úřady se proto rozhodly znovu zpřísnit některá opatření, informuje Croatiaweek.

Doporučeno
Češi se vrací z dovolené nakažení koronavirem. Může se tím urychlit příchod druhé vlny pandemie Češi se vrací z dovolené nakažení koronavirem. Může se tím urychlit příchod druhé vlny pandemie 11. července 2020 19:16

V Chorvatsku se k dnešnímu dni poprvé v tomto roce nachází více než 500 tisíc turistů. Lidí bude v oblíbené dovolenkové destinaci ještě mnohem více, úřady očekávají, že turisté ze vzdálených mimoevropských zemí, ale také z Británie, Francie nebo Skandinávie, začnou přijíždět v polovině července, kdy se zvýší počet letů.

Češi a Slováci využívají i dálkovou vlakovou linku RegioJetu, společnost již minulý měsíc informovala, že prodala více než 30 tisíc jízdenek. 

Krizový štáb dnes znovu potvrdil návrat k některým preventivním opatřením. Zpřísní se podmínky pro vstup cizinců přes hranice do Chorvatska ze sousedních zemí, vystupňují se kontroly shromáždění a opět by mělo přijít do platnosti povinné nošení roušek v obchodech, barech či restauracích.

Kromě toho organizátoři akcí, kteří předpokládají účast více než stovky osob, musí úřady informovat nejpozději 48 hodin předem. Zároveň musí pořídit jmenný seznam všech účastníků, aby se epidemiologům usnadnilo vyhledávání kontaktů v případě výskytu nákazy.

Domů
Sdílet
Diskuse