Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. července 2020 15:08
Čas čtení 0:26
Daniel Mikolášik

Maďarsko kvůli koronaviru zpřísňuje kontrolu hranic. Vláda chce zabránit přenášení nákazy ze zahraničí

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Kontroly se budou týkat lidí cestujících ze zemí žluté a červené kategorie.

Maďarská vláda začne zpřísňovat kontrolu státních hranic kvůli množícím se případům koronaviru v zemi. Premiér Viktor Orbán prý nechce riskovat a novými opatřeními chce zabránit přenášení nákazy ze zahraničí.

Doporučeno
Kam se poděli Mr. Shontey, zawy, Mancini14 nebo Česká bomba? Zjistili jsme, co dělají první velcí čeští youtubeři, kteří už netočí Kam se poděli Mr. Shontey, zawy, Mancini14 nebo Česká bomba? Zjistili jsme, co dělají první velcí čeští youtubeři, kteří už netočí 12. července 2020 10:49

Jak informuje CGTN, podle nových nařízení se maďarští občané, kteří se vracejí z vysoce rizikových zemí, budou muset podrobit přísným zdravotním kontrolám na hranici. Rovněž budou při podezření z infekce muset jít z bezpečnostních důvodů i do povinné 14denní karantény.

Cizince budou na hranicích kategorizovat podle epidemiologického rizika země, ze které přicházejí. Uvedl to šéf úřadu vlády Gergely Gulyás a také dodal, že turisty vyhledávané Chorvatsko zatím zůstává v kategorii zelených zemí. Kontroly se týkají pouze zemí žluté a červené kategorie.

Maďarsko pre koronavírus sprísňuje kontrolu hraníc. Chce zabrániť prenášaniu nákazy zo zahraničia
Zdroj: Ilustračná foto: TASR/Milan Kapusta
Domů
Sdílet
Diskuse