Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. července 2020 15:10
Čas čtení 0:42
Tina Hamarova

V USA popraví neonacistu, který zabil tři lidi. Jde o první trest smrti po 17 letech na federální úrovni

ZAJÍMAVOSTI TREST SMRTI
Uložit Uložené

Původně jej měli provést už v pátek. Rodina obětí ho ale žádala přeložit kvůli pandemii.

Ve Spojených státech amerických se v pondělí koná federální poprava po více než 17 letech. Daniel Lewis Lee má být popraven za vraždu Williama Muellera, jeho ženy a osmileté dcery v roce 1996.

Lee byl součástí ultrapravicové neonacistické skupiny, své oběti po vraždě hodil do bažin v Arkansasu.

Rodina obětí chtěla být při popravě. Poté, co se ukázalo, že jeden z dozorců ve vězení, kde Lee sedí, má koronavirus, chtěli podle USA Today výkon trestu smrti posunout.

„Federální vláda postavila tuto rodinu na nepřijatelnou pozici, kdy by si museli vybírat mezi právem být svědkem popravy Dannyho Lee a jejich vlastním zdravím a bezpečností,“ uvedl právní zástupce rodiny.

Popravu tak v pátek přeložili, ale soudce o víkendu zamítl stížnost rodiny s odvoláním na to, že žádný federální statut ani nařízení nedávají obětem právo se rozhodovat, zda musí být na popravě účastní, nebo ne.

Doporučeno
Kam se poděli Mr. Shontey, zawy, Mancini14 nebo Česká bomba? Zjistili jsme, co dělají první velcí čeští youtubeři, kteří už netočí Kam se poděli Mr. Shontey, zawy, Mancini14 nebo Česká bomba? Zjistili jsme, co dělají první velcí čeští youtubeři, kteří už netočí 12. července 2020 10:49

V tomto týdnu by ve stejném nápravném zařízení Terre Haute v Indianě měli být popraveni další dva vězni.

Domů
Sdílet
Diskuse