Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. července 2020 7:53
Čas čtení 0:56
Adam Novosad

Žena během jedné cesty výtahem nakazila 71 lidí koronavirem. Sama prý přitom neprojevovala žádné symptomy

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Čínští výzkumníci zkoumali jedno z lokálních ohnisek nákazy.

Žena z čínské provincie Chej-lung-ťiang nevědomky nakazila 71 lidí novým koronavirem. Stalo se tak poté, co o samotě použila výtah ve svém obytném bloku. S takovým závěrem přišli čínští výzkumníci, kteří případovou studii zveřejnili ve státním periodiku , informuje The Independent.

Číňanka se 19. března letošního roku vrátila domů z výletu ve Spojených státech amerických, odkud si zdánlivě koronavirus nepřinesla. Neprojevovaly se u ní žádné symptomy, ale chovala se zodpovědně, a tak se izolovala ve svém bytě a nesetkávala se s žádnými lidmi. Ven vycházela jen v případě, kdy potřebovala jít nutně na nákup či do lékárny.

Žena vraj cestou vo výťahu nakazila až 71 ľudí koronavírusom. Sama pritom neprejavovala žiadne symptómy
Zdroj: TASR/Roman Hanc

Ven z budovy vycházela pomocí výtahu, přičemž se v něm pokaždé vezla sama. Jedna ze sousedek však výtah použila po ní a zřejmě se tak nevědomky nakazila. Dotyčná byla mezitím ve styku se svou matkou a jejím přítelem, kteří se 29. března zúčastnili párty.

O několik dní později jeden z účastníků této párty prodělal infarkt a museli ho převézt do nemocnice. Cestovatelka tak měla svou nevinnou cestou ve výtahu nakazit sousedku, která nakazila svou matku a jejího přítele. Dvojice na párty nakazila muže, který prodělal infarkt, ale mezitím nakazil své dva syny.

Doporučeno
16 Čechů se v červenci ze zahraničí vrátilo s koronavirem. Není to žádné statisticky významné číslo, uklidňuje Vojtěch 16 Čechů se v červenci ze zahraničí vrátilo s koronavirem. Není to žádné statisticky významné číslo, uklidňuje Vojtěch 14. července 2020 8:47

Spojení s potenciální infekcí koronavirem nebylo zjevné, a tak muž se syny nakazili 28 lidí v první nemocnici a 20 lidí v té druhé, do které byl pacient převezen.

Dohromady tak jedna cesta výtahem způsobila infekci Covidem-19 až u 71 lidí. Pravděpodobný zdroj nákazy přitom odhalil až test cestovatelky na protilátky, který u ní vyšel pozitivně.

Domů
Sdílet
Diskuse