Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. července 2020 10:37
Čas čtení 1:19
Martin Mičuda

Nissan Ariya je ambiciózní elektrický crossover, který zaujme svou technikou

Nissan Ariya je ambiciózní elektrický crossover, který zaujme svou technikou
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://global.nissannews.com/en/releases/release-b78d73e58e44b31e28ca927dfa00076e" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">nissannews.com</a>
TECH
Uložit Uložené

Na výběr bude verze s jedním i dvěma elektromotory.

Nissan má s výrobou elektromobilů dlouholeté zkušenosti, o čemž svědčí zejména populární Leaf. Japonská automobilka ale momentálně zažívá vcelku komplikované období. Prodeje klesají a firma masivně propouští, proto v době rostoucí elektromobility musí rozšiřovat své elektrické portfolio. Na svět se tak prodral crossover Ariya, který je prvním z řady novinek, které chystá Nissan příští rok.

Novinka přichází se svérázným designem, které navazuje na estetické směrování nejnovějších modelů. Podobný styl bude mít i nový Qashqai, jeden z nejúspěšnějších Nissanů posledních let. Karoserie s pomalu klesající černou střechou připomíná vozidla typu kupé. Zajímavostí je, že kromě plné LED technologie na obou koncích vozu vložili 20 LEDek i do masky. Ty však budou dostupné pouze na některých trzích.

Zpět
Sdílet
Diskuse