Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
17. července 2020 20:52
Čas čtení 0:28
Dominik Vetrák

Jak se z meme Pepe the Frog stala tvář extremistů a rasistů? Dokument Feels Good Man odhaluje odvrácenou stránku internetu

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Skvěle vypadající dokument s názvem Feels Good Man poví neobvyklý příběh jednoho z nejpopulárnějších meme obrázků.

Matt Furie vytvořil kolem roku 2006 humanoidní žábu jménem Pepe the Frog. Po čase se stala internetovým hitem a vysloužila si množství iterací zachycujících různé emocionální stavy postavičky.

Doporučeno
Šestiletý prvák, který zastřelil svou spolužačku, je nejmladší školní střelec v historii USA Šestiletý prvák, který zastřelil svou spolužačku, je nejmladší školní střelec v historii USA 17. července 2020 9:22

V pozdějších letech, a to obzvláště během voleb v USA v roce 2016, se Pepe the Frog stal tváří nacionalistů uznávajících extrémně pravicové názory. Tvůrce postavy dokonce žaloval mnoho lidí, kteří Pepeho využili v rámci šíření nenávisti.

Dokument Feels Good Man se zaměří na mnohé aspekty těchto událostí. Režíroval ho Arthur Jones, který v něm odvypráví i příběh o tom, jak se tvůrce této postavy rozhodl bojovat za to, aby nad ní získal absolutní práva a aby ji nemohli zneužívat žádné politické skupiny. Dokument vychází již 4. září. Níže se můžeš podívat na skvělý trailer.

Domů
Sdílet
Diskuse