Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. července 2020 8:11
Čas čtení 0:52
Tímea Krauszová

Aktualizace: Islandská letecká společnost zatím nevyhodí všechny letušky. Jejich práci měli původně nahradit piloti

NEWS
Uložit Uložené

Finální dohoda má padnout 27. července.

Letecká společnost Icelandair v pátek oznámila, že propustí všechny své letušky. Od pondělí převezmou jejich úlohy piloti společnosti. Není jasné, jak to v praxi bude probíhat a Business Insider zpochybňuje i legálnost takového kroku. Islandská aerolinka létá do USA i do evropských zemí a je možné, že některé z nich takovou posádku nepovolí. Museli by splnit nejen kvalifikaci, ale možná i minimální počet členů.

Doporučeno
Hvězda nové vlny, kterou ocenil i Eminem, nyní vydává posmrtné album. Díky němu legenda Juice WRLDa nikdy nezemře (Recenze) Hvězda nové vlny, kterou ocenil i Eminem, nyní vydává posmrtné album. Díky němu legenda Juice WRLDa nikdy nezemře (Recenze) 15. července 2020 14:28

Piloti převezmou odpovědnost za bezpečnost na palubě

Icelandair se po rozbrojích mezi členy posádky a problémech v rámci odborové organizace rozhodl propustit letušky. Od pondělí budou jejich úkoly plnit piloti, kteří budou nadále i řídit letadla. Ukončení pracovního vztahu je podle jejich oficiálního prohlášení trvalé.

Vzhledem k aktuální situaci s pandemií se však nemusí piloti tento víkend učit nazpaměť nápojový lístek – služby na palubě jsou zredukovány na minimum a občerstvení se nepodává. Piloti však budou „zodpovědní za bezpečnost na palubě“, dokud firma nenajde společnost, která by jim mohla poskytnout nový personál. Samozřejmě, tito lidé budou nejdříve muset projít školením.

Podobně jako jiné aerolinky, i Icelandair utrpěl značné ztráty v důsledku globální pandemie. Zatímco loni s nimi letělo téměř 420 tisíc lidí v měsíci květen, letos to bylo jen 3 100.

Zpět
Sdílet
Diskuse