Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
20. července 2020 13:09
Čas čtení 1:06
Tina Hamarova

VIDEO: Medvěd se v Mexiku postavil vedle turistky na zadní. Chtěl si udělat selfie

ZAJÍMAVOSTI MEXIKO
Uložit Uložené

Takovou fotku si neuděláš každý den.

Takovou fotku si z dovolené nepřinese jen tak někdo. Dvě mladé ženy byly na výletě v národním parku Chipinque v mexickém San Pedro Garza García, když je začal pronásledovat medvěd baribal, tedy medvěd černý, píše britský dení The Sun.

Z videí, která se objevila na sociálních sítích, je zřejmé, že dívky se bojí, ale přesto zachovávají klid. Zlom přijde v momentě, kdy se medvěd postaví vedle jedné z nich na zadní a začne ji očichávat. 

Žena nakonec překoná strach a udělá si s medvědem selfie. Videa, která natočili z obou stran další turisté, se na Twitteru i Instagramu začala šířit bleskovou rychlostí.

Medvěd byl evidentně s fotkou spokojený – ještě jednou se postavil na zadní, pak si chtěl dát s dívkou high five, nakonec flegmaticky odkráčel pryč. Ženy evidentně setkání rozrušilo, protože jakmile se šelma jen kousek vzdálila, odešly okamžitě pryč.

Doporučeno
Život mimo škatulky: Muxe není ani muž, ani žena. Je to člověk dvou duchů Život mimo škatulky: Muxe není ani muž, ani žena. Je to člověk dvou duchů 19. května 2023 13:00

Lidé na Twitteru okamžitě vyhlásili pátrání po selfiečku, které s medvědem vzniklo. Fotka se objevila na Redditu a z výrazu dívky je jasné, že se moc nebavila.

The SELFIE of the Bear Encounter in Mexico from r/youseeingthisshit

Nikomu se při setkání s medvědem černým naštěstí nic nestalo. Jeho reakce však mohou být nevyzpytatelné, proto pokud už je tak blízko, jak bylo vidět na videu s mladými ženami, je třeba raději zachovat klid a neutíkat, dokud zvíře samo neodejde. 

Společenští medvědi černí nejsou v mexickém parku žádnou novinkou. V prosinci loňského roku přišel podle Daily Mail jeden z nich až k parkovišti, kde si od návštěvníků, kteří seděli na lavičce „slušně“ vyžádal jídlo.

Doporučeno
12letého chlapce překvapil v lese medvěd. Unikl mu jen díky tomu, že zůstal klidný a pomalu se vzdálil 12letého chlapce překvapil v lese medvěd. Unikl mu jen díky tomu, že zůstal klidný a pomalu se vzdálil 27. května 2020 7:34
Domů
Sdílet
Diskuse