Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. července 2020 15:52
Čas čtení 1:31
Daniel Mikolášik

Kanye West nakonec kandiduje? Svolal předvolební mítink, rozplakal se tam a slíbil legalizaci marihuany

POLITIKA
Uložit Uložené

Mimo jiné také konstatoval, že se pobaví s Markem Zuckerbergem o rychlejším a stabilnějším internetu v Africe.

Steve Kramer, člen volebního týmu Kanyeho Westa před necelým týdnem přišel s informací, že americký raper se nakonec vzdává kandidatury na prezidenta USA. Potvrdil to newyorskému magazínu Intelligencer. „Je mimo hru,“ řekl Kramer.

Doporučeno
Kanye West zrušil kandidaturu na prezidenta USA. Tvrdí to člen jeho volebního štábu Kanye West zrušil kandidaturu na prezidenta USA. Tvrdí to člen jeho volebního štábu 15. července 2020 11:34

Podle nejnovějších informací to ale vypadá, že si to Kanye přeci jen opět rozmyslel. Těsně před posledním termínem, kdy je možné se zaregistrovat jako kandidát v rámci amerických prezidentských voleb 2020 ve státě Jižní Karolína, zorganizoval předvolební mítink, během kterého odhalil i svůj volební program, informuje The Washington Post.

Na prvním oficiálním setkání s voliči ve městě Charleston přišel raper v neprůstřelné vestě s nápisem Security a téměř každou větou perlil kontroverzními výroky. Během projevu se věnoval zejména tématům potratů, otroctví, náboženství či legalizace marihuany.

Kanye West opäť kandiduje. Na predvolebnom mítingu sa rozplakal a uviedol, že zlegalizuje marihuanu pre všetkých
Zdroj: TASR/AP

Celou kampaň zahájil emotivním výstupem a během debaty o potratech se rozplakal. Prý i jeho manželka a matka čtyř dětí Kim Kardashian se v roce 2013 při prvním těhotenství rozhodovala, zda půjde na interrupci. Nakonec však manžele osvítil Bůh a Kim zákrok nepodstoupila. 

Interrupce by podle jeho slov neměly být nelegální. Chce proti nim bojovat lepšími opatřeními na podporu zachování těhotenství. V úvahu by prý mohlo přijít i odměňování porodů. Kromě problematiky potratů a podpory svobodných matek se Kanye rozhovořil i o otroctví.

Doporučeno
Chce bojovat proti očkování, potratům a policejní brutalitě. Myslí Kanye West kandidaturu na prezidenta opravdu vážně? Chce bojovat proti očkování, potratům a policejní brutalitě. Myslí Kanye West kandidaturu na prezidenta opravdu vážně? 8. července 2020 20:30

Mnoho lidí ale šokoval konstatováním, že Harriet Tubman, jedna z nejznámějších afroamerických abolicionistek, která v 19. století bojovala za zrušení otroctví, otroky ve skutečnosti neosvobodila.

„Otroky pouze nechala pracovat pro jiné bílé pány,“ uvedl West. Z publika, v němž bylo několik stovek lidí, se okamžitě ozvaly hlasité povzdechy a nesrozumitelný šepot. „No tak, člověče,“ zvolal jeden z přítomných.

Raper a aktuální kandidát na prezidenta, který na Floridě již připravil volební tým složený ze 180 lidí, také uvedl, že chce, aby byla marihuana legální pro všechny nebo to, že se pobaví s Markem Zuckerbergem o rychlejším a stabilnějším internetu v Africe.

Stále ale není úplně stoprocentní, zda kandidaturu Kanye myslí vážně, nebo se snaží jen dostat do povědomí fakt, že za pár dní vydává v pořadí desáté studiové album. To mělo zpočátku nést název God's Country, nyní ale vše nasvědčuje tomu, že se bude jmenovat Donda (jméno jeho zesnulé matky, pozn. red.).

Doporučeno
Kanye West avizuje nové album. Název napovídá, že opět půjde o křesťanský gospel Kanye West avizuje nové album. Název napovídá, že opět půjde o křesťanský gospel 30. června 2020 9:51

O prezidentské kandidatuře na veřejnosti mluvil poprvé v roce 2016, kdy vydával album The Life Of Pablo. Později oznámil, že se to týká až voleb v roce 2024. Aby ale letos mohl kandidovat i ve státě Jižní Karolína, musí ještě dnes (v pondělí) do večera nasbírat 10 tisíc podpisů.

Domů
Sdílet
Diskuse