Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. července 2020 14:16
Čas čtení 0:29
Tímea Krauszová

V kauze Kuciak navrhl prokurátor všem trest odnětí svobody na 25 let. Kočner by měl přijít i o mobil a auta

NEWS
Uložit Uložené

Dokazování vyhlásil senát za ukončené.

Prokurátor navrhl všem obžalovaným v kauze vraždy Kuciaka trest 25 let. Navrhuje také, aby Kočnerovi propadly zajištěné telefony, USB, luxusní Bentley, i Mercedes Zsuzsové. V závěrečné řeči se odkazoval na svědectví Zoltána Andruskóa, Petra Tótha, komunikaci přes aplikaci Threema, sledování novinářů, lustrace a motiv vraždy.

Senát Specializovaného trestního soudu i dnes pokračoval v hlavním líčení v kauze vraždy novináře Jána Kuciaka a jeho snoubenky Martiny Kušnírové. Už ukončil dokazování a všechny další důkazy odmítl.

Po všech závěrečných řečech a závěrečném slově obžalovaných bude následovat rozsudek.

Na snímke zľava rodičia Jána Kuciaka Jozef a Jana Kuciakovci a brat Jozef Kuciak počas hlavného pojednávania v kauze vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku 23. júla 2020.
Na snímke zľava rodičia Jána Kuciaka Jozef a Jana Kuciakovci a brat Jozef Kuciak počas hlavného pojednávania v kauze vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku 23. júla 2020. Zdroj: TASR - Jaroslav Novák

Proces je označován za nejsledovanější v dějinách Slovenska. Vražda z Velké Mače v únoru 2018 totiž odstartovala masové demonstrace, vedla k odstoupení premiéra Roberta Fica, tehdejšího ministra vnitra Roberta Kaliňáka, policejního prezidenta Tibora Gašpara a nastartovala další změny v politice i justici.

Doporučeno
„Dal bych si obyčejnou colu,“ „volič je ho*no,“ věty z Gorily, které zlidověly, již mají zvukovou podobu. Bude někdo pykat? „Dal bych si obyčejnou colu,“ „volič je ho*no,“ věty z Gorily, které zlidověly, již mají zvukovou podobu. Bude někdo pykat? 16. října 2019 16:19
Domů
Sdílet
Diskuse