Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. července 2020 8:32
Čas čtení 0:40
Adam Novosad

V Česku za pátek přibylo 281 lidí nakažených koronavirem

NEWS ČESKO KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Čeká nás i komplikovanější cestování po Evropě?

Šíření koronaviru se u nás začíná opět pomalu zrychlovat. Úřady za pátek hlásí 281 nových případů onemocnění covid-19. Laboratoře otestovaly za 24 hodin celkem 5 557 vzorků, informuje ministerstvo zdravotnictví. Jde tak o nejvyšší přírůstek od konce června.

Doporučeno
Netflix versus kina. Projde Hollywood revolucí se streamingem na trůnu? Netflix versus kina. Projde Hollywood revolucí se streamingem na trůnu? 20. července 2020 14:36

Situace se nezlepšuje ani v krátkodobém horizontu, protože po začátku období dovolených, kdy u nás přibývalo denně více než 100 případů, zejména z oblasti Karvinska, už denní přírůstky pravidelně překračují hranici dvou set.

V Česku za piatok pribudlo až 281 nových nakazených koronavírusom. Naši susedia prekonávajú vlastné rekordy
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Momentálně denní přírůstek v Česku přesáhl hranici dvou stovek už čtvrtý den po sobě. Několik evropských zemí začíná zvažovat, že Česko budou muset dočasně zařadit na seznam rizikových zemí, a tak by se letní cestování mohlo Čechům zkomplikovat. Do karantény už musí znovu jít po vstupu do Estonska i Lotyšska.

V současnosti dokonce hygienické stanice evidují rekordní počet 5 154 aktuálně nakažených koronavirem, což je nejvíce od začátku pandemie. Za uplynulý pátek zemřeli na koronavirus další tři pacienti, a celkový počet mrtvých se tak v Česku vyšplhal na 368.

Hospitalizovaných osob je aktuálně 142. Těžce nemocných je 20 pacientů, což je méně než v minulých dnech a podstatně méně než při jarním vrcholu pandemie.

Domů
Sdílet
Diskuse