Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. července 2020 8:32
Čas čtení 0:44
Adam Novosad

Aerolinie mění taktiku. Emirates ti proplatí náklady na léčbu covid-19, pokud se koronavirem nakazíš během cesty

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Letecká společnost Emirates chce dostat cestující zpět do letadel.

Letecká společnost Emirates chce přilákat cestující zpět na palubu svých letadel. Nebojí se přitom ani trochu zariskovat, a tak oznámila, že pokud se vydáš na cestu jejím letadlem a nakazíš se během ní koronavirem, aerolinka za tebe zaplatí náklady na léčbu onemocnění covid-19 až do výše zhruba 4 milion korun, upozorňuje CNN.

Emirates tímto gestem poukazují na přísná hygienická opatření, která se v reakci na probíhající pandemii zavedla. Společnost si věří natolik, že za tebe nezaplatí pouze náklady na léčbu, ale i náklady na případnou karanténu, a to ve výši do přibližně 3 000 korun po celých 14 dní.

Táto aerolinka ti preplatí náklady na liečbu Covid-19, ak koronavírus chytíš počas tvojej cesty
Zdroj: Pixabay

Nakazit se onemocněním covid-19 však nemusíš jen přímo na palubě letadla. Emirates v rámci své iniciativy slibují, že od nynějška až do 31. října tohoto roku ti náklady na léčbu proplatí i v případě, že se koronavirem nakazíš do 31 dnů od data svého letu.

I když se tedy přesuneš dále z destinace, kam tě Emirates přepraví, tvé speciální pojištění k letu bude stále platit. Díky tomuto kroku se letecká společnost ze Spojených arabských emirátů pyšní titulem první aerolinky, která takové pokrytí nákladů nabízí. Není proto vyloučeno, že se k ní postupně přidají i někteří konkurenti.

Domů
Sdílet
Diskuse