Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. července 2020 18:36
Čas čtení 0:36
Ondřej Jarůšek

V Česku se výrazně snížil počet lidí s covidem-19. Nakažených je o skoro 2 000 méně, než uváděly poslední statistiky

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Podívej se na aktuální údaje ministerstva zdravotnictví.

Podle nových údajů ministerstva zdravotnictví se v České republice k dnešnímu dni nachází 3 479 lidí nakažených novým druhem koronaviru SARS-CoV-2. To je pro porovnání o 1 775 nakažených méně, než kolik uváděla předchozí aktualizace na oficiálních stránkách rezortu.  

Doporučeno
Netflix versus kina. Projde Hollywood revolucí se streamingem na trůnu? Netflix versus kina. Projde Hollywood revolucí se streamingem na trůnu? 20. července 2020 14:36

Za tuto výraznou změnu může audit údajů, který nařídil ministr zdravotnictví Adam Vojtěch. Hygienici nestíhali statistiky aktualizovat, na webu ministerstva proto nebyly v poslední době zveřejňovány reálné hodnoty. Poměrně výrazně tak narostl i počet vyléčených pacientů, těch při předchozí aktualizaci bylo 9 590, nyní jich je už 11 423.

Rekordní počet aktivních případů z poloviny dubna při vrcholu pandemie se tím pádem během posledního týdne nepřekročil, přestože statistiky před revizí tvrdily opak.  

V Česku se výrazně snížil počet lidí s covidem-19. Nakažených je o skoro 2 000 méně, než uváděly poslední statistiky
Zdroj: TASR - Ján Krošlák

Za celou dobu pandemie se v České republice nakazilo 15 273 lidí, z toho 371 pacientů zemřelo. Hospitalizováno je aktuálně 149 osob. Provedeno bylo celkově 659 150 laboratorních testů. Za sobotu bylo provedeno 2 262 testů, které odhalily 131 nových případů.

Hlavními ohnisky nákazy po přepočtu na 100 000 obyvatel jsou podle ministerstva zdravotnictví Karviná, Jihlavsko a Frýdek-Místek. Dále pak Prachatice a Praha.  

Domů
Sdílet
Diskuse