Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. července 2020 13:15
Čas čtení 0:44
Antonín Havlík

Policejní hlídku na čtyřkolce ve Starých Hamrech trefil blesk

NEWS
Uložit Uložené

Policisté, které ve Starých Hamrech na Frýdecko-Místecku zasáhl blesk, skončili v nemocnici.

Ve Starých Hamrech na Frýdecko-Místecku zasáhl služební čtyřkolku policejní hlídky blesk. Stalo se tak poté, co během bouřky jela horským terénem. Blesk jí způsobil zranění, které si vyžádalo příjezd záchranné služby a následný pobyt v nemocnici.

 „Týmy záchranné služby ošetřovaly dva členy policejní hlídky, které při výkonu služby zasáhl blesk. Jeden z nich, čtyřiatřicetiletý muž, byl energií blesku odhozen a pravděpodobně ztratil na nějakou dobu vědomí,“ řekl pro Novinky.cz mluvčí záchranné služby Lukáš Humpl.

Policejní hlídku na čtyřkolce ve Starých Hamrech trefil blesk
Zdroj: ZZS Moravskoslezského kraje
Doporučeno
Muž u Aše si přes e-shop objednal zbraň, odmítl za ni platit. Pošťáka místo peněz sekl sekerou do hlavy Muž u Aše si přes e-shop objednal zbraň, odmítl za ni platit. Pošťáka místo peněz sekl sekerou do hlavy 27. července 2020 10:57

Zasažený muž se ale z bezvědomí nakonec probral a poskytnul první pomoc svému o rok staršímu kolegovi. „Muž byl po události v bezvědomí, patrně u něj došlo také k selhání krevního oběhu,“ dodal. Muž měl pravidelný srdeční tep, ale stále zůstával v ohrožení života. Let vrtulníku komplikovala bouřka. „Zasahující lékař u něj při vyšetření zjistil popáleniny v oblasti trupu, horní i dolní končetiny,“ uvedl Humpl.


Akci záchranné služby komplikovala bouřka, kvůli které museli pracovat rychle, jinak by nemohl vrtulník z místa odletět. „Ohrožen by tak byl rychlý transport postiženého do nemocnice. Leteckým záchranářům se však podařilo přepravit jej a předat do další péče urgentního příjmu fakultní nemocnice,“ dodal Humpl. Druhý policista byl taktéž transportován do nemocnice, na oddělení centrálního příjmu

Domů
Sdílet
Diskuse