Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. července 2020 8:54
Čas čtení 0:32
Daniel Mikolášik

V oblíbené rakouské turistické obci se nakazilo 62 zaměstnanců hotelů

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

V obci St. Wolfgang im Salzkammergut je zasaženo až 17 společností provozujících ubytování a jeden obchod. Na výsledky testů čeká ještě 38 lidí.

V rakouské obci St. Wolfgang im Salzkammergut, která je lákavou a často navštěvovanou turistickou destinací, úřady v jeden den zaznamenaly 62 nových případů koronaviru. Nákaza se totiž rozšířila mezi zaměstnanci hotelů a ubytovacích zařízení.

Doporučeno
Zaměstnanci Googlu budou mít home office i v roce 2021. Rozhodnutí se bude týkat téměř 200 000 pracovníků Zaměstnanci Googlu budou mít home office i v roce 2021. Rozhodnutí se bude týkat téměř 200 000 pracovníků 27. července 2020 23:11

Jak informuje rakouský deník Kurier, postižených je až 17 společností provozujících ubytování a jeden obchod. Na výsledky testů čeká ještě 38 lidí, přičemž testovali celkem až 1 183 osob. Nákaza se měla podle všeho rozšířit také v jedné z tamních hospod, v hostinci ve městě Strobl a na koupališti ve městě Ried / St. Gilgen v Salcbursku.

Příznaky koronaviru se začaly projevovat nejprve u pracovnice hotelu už minulé úterý. Později se zjistilo, že ve městě se nachází ohnisko nákazy a zdravotníci začali ve velkém testovat. Christine Haberlander, poradkyně vlády pro zdravotnictví, ale tvrdí, že důležité je aktuálně spíše odhalit řetězce nákazy, než to, jaký je aktuální počet nakažených.

V obľúbenej rakúskej turistickej obci sa nakazilo 62 zamestnancov hotelov
Zdroj: TASR/AP
Domů
Sdílet
Diskuse