Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. července 2020 13:14
Čas čtení 1:17
Dominik Vetrák

Nejočekávanější film roku uvidíme v Česku už v srpnu. Tenet se na starý kontinent dostane mnohem dříve než do USA

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Warner Bros. se rozhodlo učinit odvážné rozhodnutí.

Warner Bros. si červencové datum premiéry pro Tenet drželo velmi dlouho. Měl to být první velký blockbuster v kinech, který průmysl opět nastartuje. Přál si to i samotný režisér Christopher Nolan, i kdyby to znamenalo mnohem nižší tržby.

Jenže situace v USA byla a stále je natolik kritická, že se tamní kina nemohla otevřít. Tenet se tak postupně přesouval, až ho Warner nedávno zcela odstranil z plánu premiér.

Jen pár dní poté však ohlašuje, že Tenet pošle do kin koncem srpna. Očekávané sci-fi se bude promítat v 70 zemích po celém světě již 26. srpna, včetně České republiky a Slovenska.

Zajímavé bude, jak se se snímkem popere Čína. Tamní kina nechtějí promítat filmy delší než 2 hodiny, ale Tenet má kolem 2 a půl hodiny. Zatímco Evropané a Asiaté budou znát všechna tajemství přísně střeženého děje, Američané se budou muset vyhýbat spoilerům.

V USA se totiž Tenet začne promítat až přibližně 2 týdny po celosvětové premiéře. Stane se tak jen ve vybraných městech a kinech.

Doporučeno
10 světových míst, na která se už nedostaneš 10 světových míst, na která se už nedostaneš 27. července 2020 15:04

Otázkou je, proč bude USA čekat 2 týdny navíc. Málokdo věří, že situace kolem koronaviru bude v USA začátkem září lepší než koncem srpna. O těchto věcech však rozhodují odborníci, a tak jim budeme důvěřovat.

Tenet je pravděpodobně nejočekávanější film roku. Pustit ho do kin během současné situace zřejmě znamená, že je studio Warner Bros. smířeno s nízkými tržbami. Je možné, že snímek i prodělá, jelikož jeho natočení a propagování stálo stovky milionů dolarů.

Nikdo si netroufá odhadnout, kolik může nyní v kinech vydělat jakýkoliv blockbuster. Budeme držet palce, aby to Tenet zvládl a aby se kvůli premiéře mnoho lidí nenakazilo.

Celý Hollywood už v podstatě letní filmovou sezónu vzdal a většina filmů se už přesunula na rok 2021. Nevíme, proč se Warner snaží Tenet násilím protlačit do kin ještě v srpnu, když už v podstatě nemá co nastartovat a dobrovolně vydělá méně než v případě, že by se do kin snímek dostal příští rok. Více se o filmu, ději a hercích dozvíš zde.

Domů
Sdílet
Diskuse