Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. července 2020 14:02
Čas čtení 0:41
Adam Smeták

V Brně hospitalizovali dva nakažené ve vážném stavu. Podávají jim remdesivir

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Pro Fakultní nemocnici u svaté Anny jde o první vážné případy od konce května.

V pondělní odpoledne a večer byli do Fakultní nemocnici u svaté Anny v Brně přijati dva noví pacienti s koronavirem ve vážném stavu. V ten samý den jim začal být podáván lék remdesivir. Na dotaz Deníku to uvedla mluvčí nemocnice Dana Lipovská.

„Jednoho k nám přivezli z nemocnice ve Vyškově, druhého z Fakultní nemocnice Brno. Oba pacienti jsou napojeni na umělou plicní ventilaci a jejich stav je vážný. Oběma také lékaři v pondělí začali podávat lék remdesivir," řekla Lipovská.

Doporučeno
Budeme volit v drive-inu? I to je jedna z možností, kterou k podzimním volbám připravilo vnitro Budeme volit v drive-inu? I to je jedna z možností, kterou k podzimním volbám připravilo vnitro 28. července 2020 13:22

V Brně hospitalizovali dva nakažené ve vážném stavu. Podávají jim remdesivir
Zdroj: Ministerstvo zdravotnictví ČR

S nemocí Covid-19 bylo podle údajů hygieny v Jihomoravském kraji v pondělí hospitalizováno sedm osob. V tomto regionu bylo od začátku epidemie v březnu letošního roku evidováno 852 nakažených, 655 uzdravených a 22 osob, které nákaze podlehly.

Nicméně, Fakultní nemocnice u svaté Anny měla pacienta s Covid-19 ve vážném stavu naposledy na konci května

Podle údajů ministerstva zdravotnictví je momentálně v rámci celé republiky hospitalizováno v těžkém stavu 15 lidí. V nemocnicích s koronavirem je dohromady 150 osob. I nadále jde o výrazně nižší čísla než na začátku dubny, kdy bylo v nemocnicích v jeden moment 446 osob a v těžkém stavu se nacházelo 98 pacientů.

Domů
Sdílet
Diskuse