Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. července 2020 19:44
Čas čtení 0:42
Ondřej Jarůšek

Další velká změna: V Česku není v nemocnici 150 nakažených, jak ministerstvo ráno uvádělo, ale jen 108

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Aktuální data o koronaviru přinesla další výraznou změnu. Týká se počtu hospitalizovaných pacientů.

V České republice je aktuálně v souvislosti s onemocněním covid-19 hospitalizováno 108 lidí. To je o 42 méně, než kolik ministerstvo zdravotnictví ještě dnes ráno uvádělo na oficiálním webu.

K úpravě dat došlo po avizované revizi. V posledních dnech se tak jedná o další výraznou změnu v rámci údajů o koronaviru. O víkendu audit údajů odhalil, že v současnosti je v Česku skoro o 2 tisíce méně nakažených, než se ministerstvo zdravotnictví domnívalo.

„S potřebným časovým odstupem byla v nemocnicích zpětně provedena kontrola zdravotních záznamů a byly identifikovány hospitalizace a překlady pacientů, kteří do nemocnic přišli z důvodů covidu-19, avšak jejich pokračující hospitalizace již s touto nemocí nesouvisí a jde o řešení jiných zdravotních problémů,“ vysvětluje ministerstvo dnešní změnu.

Další velká změna: V Česku je v nemocnici 108 nakažených, ne 150, jak ministerstvo ráno uvádělo
Zdroj: TASR - Ján Krošlák

V tuto chvíli ministerstvo zdravotnictví hlásí 3 944 aktivních případů, celkově se u nás nakazilo 15 684 lidí. Z toho 195 nových případů přibylo včera. Za celou dobu pandemie se v Česku uzdravilo 11 366 osob, 374 lidí v souvislosti s koronavirem zemřelo a provedeno u nás bylo 668 117 laboratorních testů.

Aktuálně u nás nedochází k nekontrolovanému šíření nákazy, bylo však identifikováno několik ohnisek. Těmi jsou (po přepočtu na 100 000 obyvatel) Jihlavsko, Prachatice, Karvinsko či Frýdek-Místek.

Domů
Sdílet
Diskuse