Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. července 2020 13:22
Čas čtení 1:11
Vojtěch Vanda

„Vášnivý sběratel“ přechovával v Praze 26 nelegálně držených zbraní a 150 kilo munice

ZAJÍMAVOSTI ČESKO
Uložit Uložené

Všechny zbraně zabavené na místě byly nabité.

Pyšný sběratel, nebo potenciálně nebezpečná osoba? Tak či tak, dvaačtyřicetiletý muž, u kterého našli ve čtvrtek žižkovští kriminalisté neobvykle velký arsenál zbraní, byl zadržen. Policisté mu zabavili 26 dlouhých i krátkých střelných zbraní a dohromady 150 kilogramů nábojů, které měl schované v garáži. Nyní mu hrozí v případě odsouzení minimálně pětiletý trest.

Doporučeno
Zdražení MHD v Praze: podle analýzy by měl roční kupon stát i 8422 Kč. Cena se ale nejspíše zvedne o 365 korun Zdražení MHD v Praze: podle analýzy by měl roční kupon stát i 8422 Kč. Cena se ale nejspíše zvedne o 365 korun 29. července 2020 11:32

Kriminalisté během vyšetřování dostali informaci, že by se někde v průmyslové oblasti na Praze 8 mělo nacházet větší množství zbraní, jež mělo být drženo ilegálně. Ochránci zákona se proto jali toto podezření vyšetřit. Výsledkem následné prohlídky ve čtvrtek dopoledne byl nález v jedné z garáží, kde se skrývalo 26 kusů střelných zbraní, dlouhých i krátkých, k nimž náleželo asi 150 kilogramů munice společně s jejich majitelem.

„Na místě zákroku se nacházel i dvaačtyřicetiletý muž, kterému zbraně patřily. Ten s kriminalisty spolupracoval a veškeré zbraně, které se nacházely v objektu, dobrovolně vydal,“ okomentovala policejní zákrok mluvčí Violeta Šiřišťová. Avšak zvláštnímu nálezu přidal na zajímavosti fakt, že všechny zbraně byly nabité.

V podezření, že by už tak velký arsenál nebyl kompletní, prohledal prostor i speciálně vycvičený pes. Další střelivo ani zbraně ale nenašel

Na otázku kriminalistů, proč měl muž tolik zbraní ilegálně schovaných u sebe, odpověděl, že je vášnivým sběratelem. Nicméně na druhou otázku, tedy, proč byla každá z nich nabitá ostrými náboji, odpovědět nedokázal. Po domovní prohlídce byl proto následně převezen na policejní služebnu.

Doporučeno
V Praze za den přibylo nejvíce nakažených za celou dobu pandemie. Hlavní město hlásí 101 nových případů V Praze za den přibylo nejvíce nakažených za celou dobu pandemie. Hlavní město hlásí 101 nových případů 29. července 2020 8:33

Případ se tak může pro údajného dvaačtyřicetiletého sběratele pěkně vyvrbit. V případě odsouzení mu totiž hrozí trest za trestný čin nedovoleného ozbrojování, který mu může vynést až pět let za mřížemi. To ale nemusí být zdaleka všechno.

„Veškeré zajištěné zbraně kriminalisté odeslali na expertízu, kde se bude mimo jiné zjišťovat, zdali nebyly použity při spáchání trestného činu. Pokud by se ukázalo, že tomu tak bylo, může se okruh trestných činů ještě rozšířit,“ doplnila Siřišťová. Muž je zatím stíhán na svobodě.

Domů
Sdílet
Diskuse