Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. července 2020 18:36
Čas čtení 0:45
Viktor Kniš

Madonna a Trumpův syn dostali přes prsty. Instagram a Twitter je potrestal za šíření nesmyslů

OSOBNOSTI MADONNA
Uložit Uložené

Instagram a Twitter stále častěji zakročí proti šíření dezinformací lidmi s velkým vlivem.

Instagram dnes zakročil proti Madonně, která na svém účtu zveřejnila video s konspirační teorií o onemocnění Covid-19 a vakcíně proti němu. Zpěvačka napsala, že sice už existuje vakcína proti koronaviru, ale pro veřejnost zatím k dispozici není, protože „bohatí chtějí být ještě bohatší“.

Instagram příspěvek označil s upozorněním, že jde o zavádějící informace, později ho pravděpodobně samotná autorka vymazala. Uživatele sociální síť zároveň přesměrovala na text, který vysvětluje, že proti Covid-19 zatím žádná funkční vakcína není, informuje BBC.

Doporučeno
Madonna přidala na Instagram polonahou fotkou. Fanoušky rozdělila na dva tábory Madonna přidala na Instagram polonahou fotkou. Fanoušky rozdělila na dva tábory 8. července 2020 21:55

I Twitter bojuje proti dezinformacím, aktuálně musel zakročit proti nejstaršímu synovi amerického prezidenta Donalda Trumpa. Ten sdílel video o přínosech antimalarika hydroxychlorochin proti koronaviru. Twitter označil příspěvek za zavádějící a Trumpova syna zablokoval na 12 hodin, takže nemohl publikovat další příspěvky na sociální síti, informovalo CNN

Stejné vyjádření o hydroxychlorochinu nedávno publikoval i samotný prezident, který dokonce tvrdil, že ho sám užíval, i když lékařské studie vyvracely jeho účinek proti Covid-19.

Mluvčí Trumpa mladšího Andrew Surabian v reakci na sankci od Twitteru uvedl, že velké technologické platformy jako Twitter jsou největší hrozbou pro svobodu slova v Americe“, a dodal, že jde o příklad „zasahování do voleb ve snaze umlčet republikánské hlasy“.

Domů
Sdílet
Diskuse