Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. července 2020 16:40
Čas čtení 1:15
Vojtěch Vanda

Kolemjedoucí našel u silnice na Blanensku ztraceného chlapečka, kterého předal policistům. Pravděpodobně zabránil tragédii

ZAJÍMAVOSTI ČESKO
Uložit Uložené

Víkendová dovolená jedné rodiny na Blanensku mohla dopadnout špatně, nebýt náhodného kolemjedoucího.

Velké štěstí měl o víkendu malý chlapeček, který se potuloval u cesty u obce Velenov na Blanensku. Spatřil jej totiž náhodný kolemjedoucí, kterému malý plačící kluk nebyl lhostejný. Zůstal u něj a zavolal policisty, kteří následně zahájili pátrání po jeho rodičích. Ti jej mezitím s hrůzou hledali. Po bezúspěšném výsledku a telefonátu na policii si však mohli oddechnout, jelikož muži zákona se už o chlapce starali.

Doporučeno
Česko podle meteorologů čeká nejteplejší týden v roce Česko podle meteorologů čeká nejteplejší týden v roce 28. července 2020 12:43

Rodinná dovolená, jež se měnila pomalu v tragédii, začala v neděli odpoledne kousek od obce Velenov. Muž, který jel kolem v autě, zahlédl na tamní silnici malého chlapečka, který plakal. Předškolák byl zmatený a nevěděl, kde se nachází. Muž proto u něj zůstal a zavolal polici. V momentě, kdy hlídka dorazila, jej od muže přebrala.

„Policistům z obvodního oddělení Boskovice, kteří se dostavili vzápětí na místo, navíc situaci zhoršilo to, že chlapec v předškolním věku nechtěl komunikovat. Více než jeho jméno se tak v danou chvíli nedozvěděli,“ popsala situaci mluvčí Lenka Koryťáková. Situaci nenahrávalo ani počasí, jelikož začínalo pršet, proto dítě, oblečené pouze v letních svršcích, naložili do auta a vydali se rodiče hledat.

Maminka s tatínkem ale nebyli k nalezení„Projeli obcí Velenov, kde provedli šetření, avšak chlapce zde nikdo neznal ani nepostrádal. Policisté se tedy vydali o vesnici dál, kde navštívili mimo jiné také zdejší kemp. Ani zde se po dítěti v danou chvíli nikdo nesháněl,“ vysvětlila stresovou situaci mluvčí. Až o pár minut později se na hlídku s hochem usmálo štěstí.

Doporučeno
V Česku je asi 15 potenciálních ohnisek nákazy virem Covid-19. Kromě klubů jsou jimi také zdravotnická zařízení V Česku je asi 15 potenciálních ohnisek nákazy virem Covid-19. Kromě klubů jsou jimi také zdravotnická zařízení 29. července 2020 13:02

„O pár minut později kontaktoval policisty operační důstojník, který uvedl, že na tísňovou linku se ozvala zoufalá žena, která ztratila syna. Sdělila, že bydlí v penzionu v blízkosti kempu, kde jsou s rodinou na dovolené a už nějakou dobu hledají své dítě,“ vykreslila šťastnou souhru náhod Koryťáková. Policisté tak s dítětem přijeli k penzionu, kde malého tuláka předali rodičům

„Tímto patří také velké poděkování všímavému občanovi, kterému nebylo samotné plačící dítě u silnice lhostejné,“ doplnila policejní mluvčí.

Domů
Sdílet
Diskuse