Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. července 2020 17:03
Čas čtení 1:09
Antonín Havlík

O2 přichází s ojedinělou nabídkou dat: 100 GB za 300 Kč. Není to ale jen tak

TECH
Uložit Uložené

100 GB bez závazku a za 300 korun? O2 to nazývá datamánie.

Modrý operátor O2 odhalil svou novou limitovanou nabídku datového balíčku. Není potřeba se k němu smluvně vázat, je tedy dobíjecí, obsahuje 100 GB dat a stojí 300 Kč na měsíc. SIM karta rovněž umožňuje neomezené volání do všech sítí, které uživatel aktivuje za jednorázový poplatek 15 Kč na den – na 30 dní by pak neomezené volání teoreticky vyšlo na 450 korun. SMS stojí 2 Kč. 

Z hlediska nedatových služeb tak nejde o tolik výhodnou nabídku, datově je však bezkonkurenční. Nabízí se využívat ji například na cestách, což se v letním období hodí, bohužel tady ale vyvstává onen háček.

Doporučeno
Jako první v Česku jsme ochutnali bezmasé IKEA kuličky. Mají chuť jako skutečné maso a jsou ekologicky udržitelné Jako první v Česku jsme ochutnali bezmasé IKEA kuličky. Mají chuť jako skutečné maso a jsou ekologicky udržitelné 29. července 2020 16:00

O2 přichází s ojedinělou nabídkou dat: 100 GB za 300 Kč. Není to ale jen tak
Zdroj: pikist.com

Internetová data jsou totiž v této nabídce dostupná pouze na území České republiky, nevztahují se ani na Slovensko, ani na ostatní země Evropské unie (a už vůbec ne světa). Nemají být ale nijak omezována rychlostí.

O2 inzeruje službu jako limitovanou do konce srpna 2020 s tím, že počet dostupných SIM karet se může vyprodat ještě dříve. Pokud tedy přemýšlíš nad touto nabídkou, rozhoduj se rychle. Má jít o nabídku, která by později neměla být omezena časově – pokud ji včas ulovíš, budeš moct výhodný balíček využívat i nadále.

Uživatel může během jedné objednávky koupit 3 SIMky, jedna stojí avizovaných 300 korun. 100GB balíček se aktivuje automaticky, popřípadě po nabití kreditu. Více najdeš na www.datamanie.cz

Je fajn slyšet, že se operátor snaží, ovšem je mezi slepými tak trochu jednookým králem. Z přehledu, který na Twitteru nedávno zveřejnil prezident Svazu obchodu a cestovního ruchu Tomáš Prouza vyplývá, že čeští operátoři stále a dlouhodobě nabízí jedny z nejhorších nabídek datových tarifů. 

Ve světovém přehledu je Česko na horším místě než například Senegal, Irák, Ázerbájdžán, Tádžikistán, Mauritánie nebo Slovensko. 

Domů
Sdílet
Diskuse