Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. července 2020 14:43
Čas čtení 0:45
Adam Novosad

V Plzni zaměstnali trestaného neonacistu jako městského policistu, nyní ho nemohou vyhodit. Sám odejít odmítá

NEWS ČESKO
Uložit Uložené

Petr A. ukrýval pestrou extremistickou minulost i několik odsouzení.

Policistu doběhla extérmistická minulost. Městská policie v Plzni počátkem tohoto roku přijala do svých řad Petra A.

Na první pohled nevzbuzoval žádné podezření, prošel přijímacím řízením a těšil se na to, jak si bude plnit povinnosti strážníka. Při pohovoru měl na ruce obvaz, pod kterým ukrýval neonacistické tetování, informuje Deník N.

V Česku zamestnali trestaného neonacistu ako mestského policajta, teraz ho nemôžu vyhodiť. Sám odísť odmieta
Zdroj: MP Plzeň

Na pestrou minulost budoucího hlídače městská policie přišla až v létě, kdy absolvoval úvodní trénink a měl postoupit k výcviku, na jehož konci by se stal vlastníkem zbrojního průkazu. Jak vyšlo najevo, Petr byl v minulosti členem extremistické Dělnické strany, kterou soudy zrušily.

Čtyřikrát ho odsoudili za skutky jako výtržnictví, násilí na skupině obyvatel, ublížení na zdraví. Seděl i 2,5 roku za vydírání. Když vedení městské policie na minulost svého strážníka přišlo, rozhodlo se ho vyzvat, aby ze sboru dobrovolně odešel, což Petr odmítl.

Doporučeno
Kauza Czech Casting odkrývá nová zjištění, Česko sužují extrémní horka a IKEA má vlastní merch Kauza Czech Casting odkrývá nová zjištění, Česko sužují extrémní horka a IKEA má vlastní merch 29. července 2020 20:23

Městská policie v Plzni nyní tvrdí, že ho propustit nemůže, a tak zatím zůstává členem městské policie. Před dvěma lety mu byl rejstřík trestů vymazán, a tak je z právního hlediska bez záznamu a čistý.

Sám odejít nechce, prý k tomu stále nevidí relevantní důvod. Policie proto situaci provizorně vyřešila tak, že Petra poslala pracovat do útulku pro zvířata.

Domů
Sdílet
Diskuse