Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. července 2020 12:20
Čas čtení 1:00
Adam Smeták

Za nouzového stavu ukradl krabicák a salám. Odsedí si 26 měsíců

NEWS
Uložit Uložené

Recidivista se před soudem slitování nedočkal.

Recidivistu Zdeňka V. poslal ve čtvrtek brněnský krajský soud opět za mříže. Tentokrát si kvůli krádeži dvou salámů a dvou krabicových vín odsedí 26 měsíců. Trest mu byl vyměřen přísnější nejen kvůli předchozím problémům se zákonem, ale především z toho důvodu, že v supermarketu kradl během nouzového stavu. Za mříže putuje po dvou týdnech na svobodě. O případu informuje deník Právo.

Ke krádežím mělo dojít v průběhu dvou dnů. Muž si jeden den odnesl dva salámy v hodnotě 169 korun za kus. Další den ukradl dvě krabicová vína každé za 26 korun a balený salám za necelých 70 korun. Za tyto činy mu hrozilo v době nouzového stavu až osm let, nakonec mu městský soud vyměřil dva roky a dva měsíce.

Doporučeno
Vojta Kotek havaroval na motorce a skončil v nemocnici Vojta Kotek havaroval na motorce a skončil v nemocnici 30. července 2020 11:30

S tím se nehodlal smířit mužův advokát a proti rozsudku bylo podáno odvolání. Vysvětloval, že jeho klient neměl možnost kvůli zavřenému úřadu požádat o prostředky po propuštění z vězení. Takzvaná okamžitá pomoc prý trvá vyřídit několik dní, což podle advokáta není pro hladovějícího člověka adekvátní. 

Napaden byl i způsob vyhlášení nouzového stavu. Advokát vyzval soud, aby se obrátil na Ústavní soud k posouzení toho, zda bylo vyhlášení v souladu s Ústavou. 

Obžalovaný před soudem přiznal lítost a uvedl, že si chtěl sehnat práci. Kvůli nefunkčním úřadům ale nic nedostal a ze zoufalství ze supermarketu vynesl nejlevnější salám a víno. Nešel tam prý s úmyslem krást.

Soud ale při rozhodování vzal v potaz 21 předchozích deliktů obžalovaného, které byly vesměs za krádeže. Připomněl také, že krádež vína nepovažuje za čin člověka umírajícího hlady, neboť takový by nekradl zrovna víno.

Doporučeno
Už by to chtělo vyzkoušet nějaké mladší masíčko. Byli jsme na slovenské nudapláži, takto s námi koketovaly nahé seniorky Už by to chtělo vyzkoušet nějaké mladší masíčko. Byli jsme na slovenské nudapláži, takto s námi koketovaly nahé seniorky 28. července 2020 10:39
Domů
Sdílet
Diskuse