Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. srpna 2020 11:16
Čas čtení 0:40
Daniel Mikolášik

Skončí TikTok v USA? Trump ho má v plánu zakázat už dnes, aplikaci považuje za riziko národní bezpečnosti

TECH
Uložit Uložené

Americké úřady se obávají, že sociální síť by mohla sloužit čínským zpravodajským službám, které jsou v zemi kontrolované komunistickou stranou.

Donald Trump prohlásil, že má v plánu na území Spojených států amerických zakázat aplikaci TikTok. Může za to několik kauz platformy souvisejících například se sbíráním citlivých osobních údajů Čínou.

Jak informuje CNN, americké úřady se obávají, že sociální síť by mohla sloužit čínským zpravodajským službám, které jsou v zemi kontrolované komunistickou stranou. Zákazem TikToku Trump odmítl potenciální odkoupení aplikace společností Microsoft od čínské mateřské společnosti.

Doporučeno
Na TikTok nahrává videa extrémních kaskadérských kousků. Při posledním téměř zemřel v zamrzlém jezeře Na TikTok nahrává videa extrémních kaskadérských kousků. Při posledním téměř zemřel v zamrzlém jezeře 28. února 2020 22:16

„Co se TikToku týká, ve Spojených státech ho zakážeme,“ uvedl Trump před novináři na palubě letadla Air Force One. Dodal, že na to využije nouzové ekonomické síly či exekutivu. Zákaz, o němž poprvé veřejně informoval v pátek večer, chce uvést v platnost již dnes během soboty.

Přestože je TikTok čínská aplikace, v samotné Číně je nedostupná. Společnost ByteDance, která aplikaci vlastní, se prezentuje jako nezávislá. V obavě rizika národní bezpečnosti USA má Trump zájem o dohodu s čínskou společností ByteDance. Ta však na jeho páteční prohlášení zatím nijak nereagovala.

Domů
Sdílet
Diskuse