Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. srpna 2020 14:41
Čas čtení 0:44
Adam Smeták

Praha vyvěsila duhovou vlajku. Jde o symbol a oslavu toho, že můžeme být každý tím, kým chceme, vysvětluje

NEWS
Uložit Uložené

Na budově Nové radnice od dnešního rána vlaje duhová vlajka.

Na Nové radnici v Praze v pondělí zavlála duhová vlajka. Pražský magistrát tímto způsobem podpořil festival Prague Pride. Podle radních jde o symbol a oslavu toto, že můžeme být každý tím, kým chceme.

Jubilejní desátý ročník festivalu Prague Pride se bude letos kvůli pandemii konat v nezvyklém duchu. Akce věnovaná životu leseb, gayů, bisexuálů či trans osob nabídne během tohoto týdne více než sto akcí. Část z nich se kvůli probíhající pandemii odehraje v on-line prostředí.

Doporučeno
Vám to neublíží, nám to pomůže. Prahou prošel duhový pochod Prague Pride (Fotoreportáž) Vám to neublíží, nám to pomůže. Prahou prošel duhový pochod Prague Pride (Fotoreportáž) 10. srpna 2019 16:44

Tradiční sobotní karnevalový průvod nahradí  plavba lodí po Vltavě. Zájemci o festivalové dění budou moci akci sledovat každý den mezi 16h a 21h živě na internetu. Prague Pride oficiálně začne v pondělí v šest hodin večer na Střeleckém ostrově. Vystoupí zpěvačka Hellwana nebo uskupení Lače Manuša a na místo bude vpuštěno kvůli pandemii nejvýše tisíc lidí. 

Kromě vyvěšené vlajky na magistrátu by měly být duhově nasvíceny významné budovy po Česku. A to kupříkladu Nová scéna Národního divadla, brněnská Stará radnice či Tylovo divadlo v Plzni.

Domů
Sdílet
Diskuse