Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. srpna 2020 16:44
Čas čtení 1:37
Vojtěch Vanda

Rodiče českého hokejisty, který podlehl rakovině, vrátili vybrané peníze na jeho léčbu. Peníze účel splnily, uvedli

SPORT ČESKO
Uložit Uložené

Rodiče nedávno zesnulého hokejisty Ondřeje Buchtely vrátili 3,6 milionů korun, které lidé poslali na transparentní účet na jeho léčbu.

České hokejové prostředí nedávno postihla obrovská tragédie. Jeden z talentovaných hráčů Bílých Tygrů Liberec Ondřej Buchtela onemocněl rakovinou, jež napadla jeho srdce. Nemoci se postavil čelem a bojoval. Jak uvedl Sport.cz, Jeho situace nebyla lhostejná ani lidem, kteří mezi sebou vybrali na transparentní účet 3,6 milionů korun, aby mohl léčbu zaplatit.

Bohužel, nádor byl natolik agresivní, že mu hokejista nakonec podlehl. Jeho rodiče se proto rozhodli, že když nebudou peníze plnit účel, na který se vybraly, pošlou je radši zpátky těm, kteří je byli ochotní postrádat.

Doporučeno
Chceš vědět, co stojí za dlouhou kariérou na YouTube? Vyzpovídali jsme čtyři české veterány, kteří stále točí Chceš vědět, co stojí za dlouhou kariérou na YouTube? Vyzpovídali jsme čtyři české veterány, kteří stále točí 4. srpna 2020 9:53

Obránce, který strávil minulou sezónu v prvoligových Benátkách se tak musel ve svých dvaceti letech postavit nepříteli, s nímž po litém boji padl. Na Instagramu jeho družky Anny se proto začaly objevovat dojemné vzkazy mladíkovi do nebe. „Jsi ten nejlepší táta, přítel, kamarád, partner! Navždy,“ napsala k fotce u pomníčku s jeho chomutovským dresem. 

Sportovcův pohřeb se konal ve čtvrtek 30. července v obci Bystřany na Teplicku. Čtyři dny poté se na Instagramu objevil další post, v němž rodiče zesnulého Buchtely uvedli, jak chtějí naložit s penězi, které se vybraly na léčbu jejich syna.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený mother (@hrbkovaaninka),

„Neváhali jste konat a poslali jste finanční prostředky na Ondrovu pomoc. Během třech týdnů se nastřádala obrovská částka peněz. Ondra byl nesmírně poctěn lavinou sounáležitosti a lásky, což nejde vyjádřit slovy. Bohužel, osud zasáhl jinak,“ začíná smutný dopis Evy a a Marcela Buchtelových.

Doporučeno
„Bábě uřežu hlavu a dám ji na televizi.“ Sadista Tvrdík zmasakroval vlastní rodinu, bál se ho i šéf pražské mordparty „Bábě uřežu hlavu a dám ji na televizi.“ Sadista Tvrdík zmasakroval vlastní rodinu, bál se ho i šéf pražské mordparty 19. dubna 2024 8:00

Buchtelovi v příspěvku ubezpečují všechny, kterým nebyla finanční náročnost léčby jejich syna lhostejná, že suma, kterou poslali, účel splnila„Na energetické úrovni se Ondra proměnil. Ať to byly jakékoliv částky, všichni jste jednali z upřímného srdce. Někteří i v době finanční nepřízně,“ komentovali.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

Děkujeme! @jj68jaromirjagr @bilitygrilbc @rytirikladno #pomocondrovi #dekujemezapodporu

Příspěvek sdílený mother (@hrbkovaaninka),

Z tohoto důvodu se rozhodli odeslat peníze zpátky, odkud přišly„Protože peníze byly určeny na pomoc Ondrovi, rozhodli jsme se dary vrátit každému z Vás, což je pro nás nejčistší forma, jak zachovat energii, které Vaše dary přinesly,“ ukončili sdělení. Suma přes 3,6 milionů korun se tak vrátí všem, kteří ji darovali. 

Doporučeno
Ochutnali jsme: KFC v Česku zařadilo poprvé v historii vegetariánské sendviče Ochutnali jsme: KFC v Česku zařadilo poprvé v historii vegetariánské sendviče 4. srpna 2020 15:40

Dvacetiletý Ondřej Buchtela byl nadějným hokejovým obráncem, který si prošel všemi reprezentačními mládežnickými kategoriemi. Do Extraligy nakoukl v dresu Chomutova už v sezóně 2016/17. v níž nastoupil k 10 zápasům. Postupem času se zapracovával do dospělého hokeje v Chance Lize v dresu Litoměřic, Kadaně, Ústí nad Labem a Benátek nad Jizerou, kde strávil většinu minulé sezóny. Poslední dva zápasy v nejvyšší české lize odehrál za Bílé Tygry z Liberce.

Domů
Sdílet
Diskuse