Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. srpna 2020 18:44
Čas čtení 1:12
Jakub Paulík

Aktualizováno: Mohutná exploze v Bejrútu zabila nejméně 10 lidí a zranila stovky dalších

NEWS
Uložit Uložené
Citlivý obsah
Článek může obsahovat:
  • produkty a služby určené pro osoby starší 18 let
  • sex, nahotu a jiný nevhodný obsah
  • násilí, krev nebo obsah nevhodný pro citlivé povahy
mám nad 18 let (zobrazit obsah)
zpět na hlavní stránkuZpět

Výbuch a jeho následky si stihlo natočit množství lidí.

Hlavním městem Libanonu dnes otřásly dva výbuch, které poškodily budovy v celém Bejrútu a zanechaly množství zraněných a mrtvých. Podle Daily Mail si výbuch vyžádal minimálně 10 obětí a stovky zraněných.

CNN s odkazem na tamní zpravodajskou agenturu uvádí, že nehodu pravděpodobně způsobil požár ve skladu s pyrotechnikou. Generál libanonských bezpečnostních sil Abbas Ibrahim však údajně řekl, že šlo o výbuch zabavených výbušnin, informuje Independent.

Zničené ulice města

Aktualizované: Mohutná explózia v Bejrúte zabila najmenej 10 ľudí a zranila stovky ďalších
Zdroj: TASR/AP/Hassan Ammar

První exploze měla nastat po 18. hodině a několik minut nato přišel druhý výbuch. Ty bylo údajně slyšet až do vzdálenosti 20 kilometrů. O převoz zraněných do nemocnice se v současnosti stará i armáda.

Zranění obyvatelé kráčející po ulici

Aktualizované: Mohutná explózia v Bejrúte zabila najmenej 10 ľudí a zranila stovky ďalších
Zdroj: TASR/AP

Ministr zdravotnictví nařídil všem nemocnicím v Bejrútu, aby se připravily na příjem zraněných. Obyvatelka města jménem Rania Masri, které tlaková vlna exploze rozbila okna, řekla pro CNN, že se její byt otřásal v základech. Nejprve si myslela, že jde o zemětřesení.

„Viděl jsem ohnivou kouli a kouř nad Bejrútem. Lidé křičeli, běželi a krváceli. Balkony odletěly z budov. Sklo ve výškových budovách se rozbilo a spadlo na ulici,“ nechal se slyšet další svědek. Exploze měla mimo jiné údajně zničit i dům bývalého premiéra Saada Harírího.

Zpět
Sdílet
Diskuse