Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. srpna 2020 15:09
Čas čtení 1:48
Dominik Vetrák

Mulan se dostane do kin a na streamigovou platformu ve stejný den

FILMY A SERIÁLY DISNEY
Uložit Uložené

První obrovský blockbuster dostává vedle kino premiéry i premiéru na PVOD – Premium Video on Demand.

Disney právě zaskočilo celý svět. Ohlásilo, že Mulan bude mít premiéru v kinech po celém světě už 4. září. Jenže situace v USA je stále kritická a kina bude stále omezená. Disney proto doufá, že je diváci podpoří jinak. Film ve stejný den uvolní i na své streamovací platformě Disney+. Tam si ho budeš moci pustit za jednorázový poplatek 30 dolarů, ale pouze v případě, že si už předplácíš klasické Disney+. 

CEO Disney Bob Chapek prohlásil, že rozhodně nejde o krok, který by avizoval budoucnost distribuce filmů od Disney. Jde o ojedinělou situaci způsobenou koronavirem. Disney tak vydá Mulan do kin a na Disney+ ve stejný den, v jaký Warner Bros. uvede do kin v USA svůj Tenet od Christophera Nolana.

Doporučeno
10 filmů a seriálů, které v srpnu uvidíš jen na Netflixu a ostatních streamingových platformách 10 filmů a seriálů, které v srpnu uvidíš jen na Netflixu a ostatních streamingových platformách 3. srpna 2020 14:13

Nazvat tento krok nestandardním by bylo slabé slovo. Vydat na streamovací službě blockbuster, jehož natočení stálo 200 milionů dolarů (jde o nejdražší film režírovaný ženou), je nesmírně troufalé. Že to dělá Netflix?

Jenže Netflix je dostupný všude po světě a za žádný film nechtěl bonusové příplatky. Disney+ je dostupné pouze v některých zemích a v případě, že si ho divák v USA ještě nepředplácí, zaplatí za Mulan více než 35 dolarů.

Ze strany Disney jde o jasný experiment. Zřejmě jsou zvědaví, kolik dokážou vydělat na vydání Mulan přes Disney+. Nedokážeme si ale představit, že by to bylo hodně. Ano, jde o velký blockbuster, který je třeba vidět v kinech, ale lidé všude po světě budou chtít šetřit a jednoduše si ho v den vydání stáhnou z pirátských serveru. Nemluvě o tom, že pokud se už vydají do kin, vyberou si Tenet a ne Mulan.

Proč se Disney rozhodlo vydat film ve stejné datum jako jeden z nejočekávanějších filmů roku je ještě větší záhadou, než jejich rozhodnutí vydat ho na Disney+ a chtít za to 30 dolarů. V Hollywoodu se tedy dějí věci. Možná na to odpovíme v připravovaném článku o změnách v Hollywoodu, a to již brzy.

Dějově se podíváme do období starověké Číny, kdy se obyvatelé museli postavit útoku armády Hunů. Do vojska ale mohli nastoupit pouze muži, a tak se Mulan mezi vojáky dostala v přestrojení za muže. Učinila tak kvůli svému nemocnému otci. Ten by po narukování s největší pravděpodobností nepřežil. Na rozdíl od animáku neuvidíme ve filmu draka Mushe (v originále ho namluvil Eddie Murphy) a ani muzikálová čísla. 

Hudba bude v Mulan přítomna, ale nemusíš se bát muzikálových čísel. Režisérka Niki Caro (Úkryt v ZOO, Pán velryb) říká, že některé elementy příběhu a filmu chtěli mít autentičtější (oproti soubojům a podobně). Nepřišlo jí vhodné, aby Mulan a vojáci začali zpívat těsně předtím, než jdou bojovat na život a na smrt. 

Kromě Liu Yifei jako Fa Mulan si ve filmu zahráli herci jako Donnie Yen (Rogue One: Star Wars Story, Ip Man), Jet Li (Expendables, Obávaný bojovník) či Li Gong (Gejša).

Mulan sa dostane do kín a na Disney  v rovnaký deň. Američania si za film na Disney  zaplatia 30 dolárov
Zdroj: Disney
Domů
Sdílet
Diskuse