Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. srpna 2020 14:04
Čas čtení 0:38
Viktor Kniš

Počet mladých lidí nakažených koronavirem se za pět měsíců ztrojnásobil

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Mladí lidé si užívají léto na plážích a koupalištích, navštěvují kluby i kulturní události. I tyto faktory se podle WHO podepsaly na rostoucích statistikách.

Světová zdravotnická organizace zveřejnila statistiku, podle které narostl počet mladých lidí ve věku od 15 do 24 let s onemocněním Covid-19 z původních 4,5 % na 15 %. Podle WHO je důvodem skutečnost, že lidé v tomto věku častěji navštěvují pláže a noční kluby, resp. kulturní události.

Rozsáhlá demografická analýza Světové zdravotnické organizace se zaměřila na zkoumání 6 milionů případů nakažených koronavirem v rozpětí mezi 24. únorem a 12. červencem 2020. Počet mladých lidí nakažených koronavirem se za pět měsíců ztrojnásobil.

Doporučeno
Jaký je nejrychlejší způsob dopravy po Praze? Stojí pár korun, je zábavný a bez emisí Jaký je nejrychlejší způsob dopravy po Praze? Stojí pár korun, je zábavný a bez emisí 4. srpna 2020 18:00

Nejvíce přírůstků mladých nakažených evidují evropské země jako Španělsko, Německo nebo Francie, ale i asijské země včetně Japonska. Výjimkou jsou Spojené státy, kde počet lidí s Covid-19 brzy překročí hranici 5 milionů, informuje portál US News.

Generální ředitel WHO Tedros Adhan Ghebreyesu apeluje na mladé lidi, aby si uvědomili, že nejsou nepřemožitelní. Zároveň je důležité si uvědomit, že i bez příznaků může být každý nakažený člověk přenašečem. „Mladí lidé se mohou nakazit, mladí lidé mohou umřít a mladí lidé mohou virus přenést na ostatní,“ upozorňoval šéf Světové zdravotnické organizace.

Domů
Sdílet
Diskuse