Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. srpna 2020 16:23
Čas čtení 0:33
Viktor Kniš

WHO kritizuje Rusko, které zavádí informacemi o své údajně připravené vakcíně na Covid-19

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Světová zdravotnická organizace má jasný názor na vakcínu, o níž mluví Rusko.

Moskva minulý týden vypustila do světa zprávu o tom, že má připravenou vakcínu, kterou chce očkovat lidi proti koronaviru. Problémem ale je, že ruská vláda nemá vakcínu zaregistrovanou na seznamu, který vede Světová zdravotnická organizace. WHO v současnosti na tomto seznamu drží 6 látek, které se dostaly do třetí fáze testování a vědci je už mohou testovat i na lidech. 

Světová zdravotnická organizace při této příležitosti veřejně vyzvala Rusko, aby dodržovalo mezinárodní nařízení týkající se vakcíny proti onemocnění Covid-19, informují The Moscow Times.

Rusové už avizovali, že by chtěli první lidi očkovat v říjnu. I vzhledem k aktuálním vyjádření Světové zdravotnické organizace se nezdá být tento termín reálný. „Vědci někdy tvrdí, že něco objevili, co je samozřejmě skvělá zpráva. Ale mezi objevením nebo domněnkou o vynalezení účinné vakcíny a uskutečněním všech stádií testování, je velký rozdíl,“ řekl v úterý mluvčí WHO Christian Lindmeier.

Doporučeno
Jaký je nejrychlejší způsob dopravy po Praze? Stojí pár korun, je zábavný a bez emisí Jaký je nejrychlejší způsob dopravy po Praze? Stojí pár korun, je zábavný a bez emisí 4. srpna 2020 18:00
Domů
Sdílet
Diskuse