Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. srpna 2020 22:08
Čas čtení 0:46
Adam Novosad

Mladí, nic si neděláte z Covid-19? Možná skončíte v kremační peci, varuje ve výmluvném videu město Madrid

NEWS
Uložit Uložené

Španělské hlavní město nechce vidět rapidní nárůst případů koronaviru mezi mladými lidmi.

Španělsko se v uplynulých měsících stalo jednou z nejhůře postižených zemí koronavirem. I když se v této přímořské zemi situace výrazně zlepšila, odborníci varují před příchodem druhé vlny, protože virus se v některých regionech opět začíná zmáhat. Zřejmě nejhůře je na tom Katalánsko, kde již v některých městech museli v létě opět nařídit lockdown.

I proto nenechává hlavní město Madrid nic náhodě. Zveřejnilo výmluvné video, kterým chce upozornit zejména mladé lidi na potenciální hrozby Covid-19. Chce, aby mladí nosili roušky, nehazardovali se životem a zbytečně se neseskupovali na místech, jako jsou diskotéky.

Jeho název zní „Chraň sebe, chraň nás“ a člověka postupně vezme z rozpáleného letního bytu, kde teplota dosahuje 32 stupňů Celsia až na jednotku intenzivní péče s teplotou 22 stupňů. Mezitím upozorňuje, že své zdraví můžeš vyměnit i za pivo s přáteli či diskotékou s 28 stupni.

Doporučeno
WHO kritizuje Rusko, které zavádí informacemi o své údajně připravené vakcíně na Covid-19 WHO kritizuje Rusko, které zavádí informacemi o své údajně připravené vakcíně na Covid-19 5. srpna 2020 16:23

Na samotném konci ale zůstává kremační pec. S teplotou 980 stupňů překonává všechna ostatní místa a slouží jako zvednutý prst pro mládež, která chce i nadále riskovat. V ní přece nechce skončit nikdo, a to nejen mladí lidé, ale i všechny ostatní skupiny obyvatelstva, které by mohli ohrozit.

Domů
Sdílet
Diskuse