Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. srpna 2020 8:05
Čas čtení 0:46
Matej Krajčovič

Manželský pár, který spolu potají nakupoval v IKEA, vyhodili z obchodního domu. Porušil pravidla

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Jeden náramek na jednoho rodinného příslušníka. Jinak hrozí v Belgii pokuta 6 500 korun.

The Bussels Times informují o případu muže, kterého pracovníci obchodního domu IKEA v Belgii museli vyhodit ze své prodejny. 

V zemi totiž během epidemie koronaviru platí nařízení, podle kterého může na jednom místě nakupovat pouze jedna osoba z každé domácnosti. Muž byl přitom nábytek nakupovat se svou manželkou, za což mu hrozí pokuta až 250 eur (v přepočtu zhruba 6 600 korun).

Doporučeno
Lidé v Británii čekali před obchodními domy IKEA i několik hodin. Při pohledu na tyto záběry zůstává rozum stát Lidé v Británii čekali před obchodními domy IKEA i několik hodin. Při pohledu na tyto záběry zůstává rozum stát 2. června 2020 7:41

IKEA tato pravidla kontroluje tak, že na každé auto, které k obchodu přijde, vydá pouze jeden barevný náramek. Muž jménem Hendrik Wallijn ho, zřejmě nepříliš překvapivě, odevzdal své manželce a na ženu čekal venku. 

Zákazník, který z obchodu vyšel, mu ale později nabídl svůj, což Hendrikovi umožnilo vstoupit dovnitř. 

„Se ženou jsme si udržovali odstup a předstírali, že se neznáme. V oddělení postelí jsme si vyměnili tři slova, o posteli, zda ji kupujeme, nebo ne.“ Když si toho všiml personál, manžele požádal, aby odešli.

Muž musel odísť z obchodného domu IKEA v Belgicku. Nakupoval s manželkou, čo počas koronavírusu nemôže
Zdroj: TASR/AP

Muž ve svém jednání nevidí problém, nákup drahé postele prý považuje za něco, co by měl pár řešit spolu. V některých zemích, například i v Česku, mohly už i během přísnějších opatření sedět osoby z jedné domácnosti u jednoho stolu v restauraci, případně na veřejnosti v odstupu od ostatních nenosit ochranné roušky.

Domů
Sdílet
Diskuse