Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. srpna 2020 14:46
Čas čtení 1:59
Adam Smeták

„Jsem bílá holka, po***te se, zm**i”, napsala Češka na Twitter a doplnila 5× N-word. Nelituju toho, říká

ZAJÍMAVOSTI TWITTER
Uložit Uložené

Uživatelé sociální sítě hromadně obepsali univerzitu, na které studuje. Ta incident prošetřuje.

Český Twitter řešil v posledních dnech další kauzu. Jedna z uživatelek s několika stovkami followers publikovala tweet, ve kterém napsala pětkrát po sobě N-word a dodala: „Jsem bílá holka, po***e se, z***i.“ Tento provokativní příspěvek, jak o něm sama autorka hovoří, si vyžádal celou sérii reakcí. Někteří uživatelé Twitteru dokonce vyhledali a zveřejnili její osobní informace a hromadně psali na její univerzitu ve Velké Británii, kde studuje. 

Češka napsala na Twitter 5x N-word. Nelituju toho, říká
Zdroj: Twitter.com

Univerzita už se veřejně k počínání své studentky vyjádřila. „Můžeme vás ujistit, že univerzita bere stížnosti tohoto druhu extrémně vážně a relevantní týmy věc momentálně prošetřují,“ napsala. V době psaní článku ještě univerzita neuveřejnila žádné stanovisko vztahující se ke svému rozhodnutí. 

Inkriminovanému tweetu, který byl po Twitteru hojně sdílený, předcházel další. Autorka v něm píše: „P***sové řeší užívání N-word nebo to, že jim někdo na insta napíše, že jsou tlustý. Get over your bullshit a začněte řešit real rasismus a real šikanu. Dík.“ Její další příspěvek byl provokací.

Domů
Sdílet
Diskuse