Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. srpna 2020 14:11
Čas čtení 0:42
Viktor Kniš

Donald Trump by rád viděl svou tvář vytesanou do legendární hory Rushmore

NEWS
Uložit Uložené

Bílý dům se zeptal guvernérky Jižní Dakoty Kristi Noem, za jakých podmínek se na horu Rushmore přidávají podobizny dalších amerických prezidentů.

New York Times zveřejnil informaci o tom, že Donald Trump projevil zájem mít svou podobiznu vytesanou do hory v Jižní Dakotě. Byla by vytesaná vedle velikánů jako Washington, Jefferson, Lincoln a Roosevelt.

Guvernérka Jižní Dakoty potvrdila, že se jí Bílý dům loni zeptal, za jakých podmínek se na horu Rushmore přidávají podobizny dalších amerických prezidentů. Známá je také informace o tom, že se jí americký prezident už v minulosti ptal, jestli ví, že by tam rád viděl sám sebe.

Ve skutečnosti není možné, aby do hory Rushmore přibyly ještě někdy další busty, informuje Argusleader. Nachází se totiž v chráněném krajinném území.

Doporučeno
Donald Trump označil Antifu za teroristickou organizaci Donald Trump označil Antifu za teroristickou organizaci 1. června 2020 7:01

Ještě v červenci během oslav Dne nezávislosti absolvoval Donald Trump oficiální návštěvu Jižní Dakoty. Guvernérka Kristi Noem mu věnovala repliku jeho tváře ve velikosti 1,5 metru. Sice se podobala na tu, které zvěčnili před lety na hoře Rushmore, americkému prezidentovi však podle všeho nestačila.

Washington Post informuje, že Donald Trump popřel, že by se Bílý dům zajímal o podmínky vytesání jeho podobizny k ikonám Spojených států. Americký prezident však dodal, že to „zní jako dobrý nápad“.

Domů
Sdílet
Diskuse