Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. srpna 2020 15:34
Čas čtení 0:45
Vojtěch Vanda

Kombajnérista zabloudil cestou ze žní v Brně. Policisté mu pomohli vrátit se do polí

ZAJÍMAVOSTI BRNO
Uložit Uložené

Policisté byli u řidiče velkého vozidla včas a pomohli mu naplánovat trasu městem.

Stane se, museli si říct strážníci městské policie v Brně, když dostali telefonát s nezvyklou prosbou o pomoc. Před pondělní půlnoci jim totiž zavolal zoufalý kombajnérista, který jistým nedopatřením zabloudil v brněnských ulicích. Muži zákona proto vyjeli objemnému vozidlu na pomoc, aby mohlo bezpečně vyjet zpátky do polí.

Doporučeno
Jak žije finalista SuperStar pět let po soutěži? Štěpán Urban otevřeně o protloukání se životem, hudbě a fakáčství (Rozhovor) Jak žije finalista SuperStar pět let po soutěži? Štěpán Urban otevřeně o protloukání se životem, hudbě a fakáčství (Rozhovor) 12. srpna 2020 10:22

Na Prostějovsku se totiž minulý víkend konaly žně, kterých se zúčastnil i řidič kombajnu. Se svým strojem se odtud potřeboval dostat na Vysočinu, proto to vzal přes moravskou metropoli. Každopádně už v Líšni, v Drčkově ulici, poměrně znejistěl, a nebyl si jistý, kudy se vydat dál. Proto raději zavolal na městskou policii, aby mu ze svízelné situace pomohli.

„Už za pár minut u něho byla hlídka ze služebny ve východní části města a s přihlédnutím k šířce techniky naplánovala nejvhodnější trasu. Řidiči kombajnu tak stačilo, aby v dalších minutách následoval služební vozidlo městské policie,“ komentovala průběh „vyprošťování“ zemědělského stroje ze spárů města mluvčí policie Markéta Skřivánková.

Doporučeno
Češi nebudou muset mít při cestě do Řecka negativní test na koronavirus Češi nebudou muset mít při cestě do Řecka negativní test na koronavirus 13. srpna 2020 14:40

Vozidlo, které má čtyři metry na šířku, nakonec hlídku následovalo zhruba deset kilometrů. V Jihlavské ulici na jihu města však už kombajnér hlídku ujistil, že další pomoc nebude potřebovat, a že sám trefí tam, kam potřebuje.

Domů
Sdílet
Diskuse