Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. srpna 2020 18:51
Čas čtení 0:46
Ondřej Jarůšek

Vedle podpisu Schillerové je napsáno „minystryně“. Česky umím, nepsala jsem to já, řekla

NEWS
Uložit Uložené

Vedle jména ministryně financí Aleny Schillerové se objevila pravopisná chyba. Nebyla to však prý ona, kdo se jí dopustil.

Na pastýřském listu kardinála Dominika Duky k žehnání Mariánskému sloupu na Staroměstkém náměstí, které proběhne už tuto sobotu v 10 hodin dopoledne, se objevila pravopisná chyba.

Mezi signatáři jsou uvedeni přední političní představitelé, včetně prezidenta Miloše Zemana a premiéra Andreje Babiše, jak ovšem na svém twitterovém účtu upozornil europoslanec za ODS Jan Zahradil, vedle jména vedle jména Aleny Schillerové je napsáno slovo „minystryně“.

Doporučeno
Baba Lag: Můj život je jako film, na který se chceš dívat. Peníze, luxus, strach, s**čky a rap Baba Lag: Můj život je jako film, na který se chceš dívat. Peníze, luxus, strach, s**čky a rap 13. srpna 2020 15:27

Šéfka státní kasy ovšem odmítá, že by se této hrubky dopustila ona. „Vlastní rukou jsem psala pouze tiskacím písmem svoje jméno a podpis. Nic víc. Česky opravdu umím,“ uvedla Schillerová pro CNN Prima NEWS.

Chyby se měli údajně dopustit organizátoři sobotní akce, po zjištění pak provedli patřičnou nápravu. „Nezazlívám jim to, vždyť jejich snahy o obnovu krásného Mariánského sloupu trvaly třicet let. Při tak velké události se pak může drobná chyba vloudit,“ dodala ministryně financí.

Domů
Sdílet
Diskuse