Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. srpna 2020 7:35
Čas čtení 0:56
Martin Mičuda

Nová Panamera Turbo je oficiálně nejrychlejším luxusním automobilem na světě

Nová Panamera Turbo je oficiálně nejrychlejším luxusním automobilem na světě
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://newsroom.porsche.com/en/2020/products/porsche-panamera-lap-record-nuerburgring-nordschleife-lars-kern-21764.html" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">porsche.com</a>
TECH
Uložit Uložené

Ještě předtím, než nám Porsche ukáže novou podobu luxusní Panamery, dozvídáme se o její rekordní jízdě.

Slavný okruh Nürburgring je známý v posledních letech zejména tím, že většina značek tam chodí testovat své nové modely. Zároveň, prakticky každá automobilka se snaží na Severní smyčce zaznamenat výborný čas, kterým se následně může pyšnit. Výjimkou není ani Porsche, které si ze slavného okruhu s železnou pravidelností odnáší jeden rekord za druhým. Jinak tomu není ani tentokrát.

Německý výrobce sportovních automobilů totiž na Nürburgring přivezl modernizovanou Panameru, kterou již brzy poznáme v rámci oficiálního odhalení. Jednotlivé detaily, respektive změny, tak byly na testovaném exempláře ještě zahaleny (překryty černou páskou), podstatné však je, že verze Panamera Turbo doslova prolétla okruhem v čase 7:29,81. Stává se tak vůbec nejrychlejším luxusním automobilem na světě.

Zpět
Sdílet
Diskuse