Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. srpna 2020 10:33
Čas čtení 0:53
Daniel Mikolášik

Sleduj záběry z města Wu-chan, odkud se Covid-19 rozšířil do světa. Takto se lidé bavili na přeplněném koupališti

NEWS
Uložit Uložené

Žádné roušky či odstupy. V někdejším epicentru nákazy už koronavirus téměř nikdo neřeší.

Čínské město Wu-chan z provincie Chu-pej je považováno za někdejší epicentrum nákazy koronavirem, kde Covid-19 vypukl a odkud se nakonec rozšířil do téměř celého světa. Město jen před pár měsíci bojovalo s tisíci nakaženými denně. Doposud tam na následky onemocnění zemřelo už 3 869 osob.

Doporučeno
Baba Lag: Můj život je jako film, na který se chceš dívat. Peníze, luxus, strach, s**čky a rap Baba Lag: Můj život je jako film, na který se chceš dívat. Peníze, luxus, strach, s**čky a rap 13. srpna 2020 15:27

Jak však informuje New York Post, internetem aktuálně kolují fotografie a videa, na kterých se tisíce lidí baví v přeplněném bazénu, kde je doslova hlava na hlavě. Záběry pocházejí z 15. srpna z vodního parku Wuhan Maya Beach Water Park, kde v té době probíhal hudební festival.

Šokujúce zábery z mesta Wu-chan, odkiaľ sa COVID-19 rozšíril do sveta. Ľudia sa zabávali v preplnenom kúpalisku
Zdroj: Profimedia

Tisíce lidí během horkých letních dnů absolutně ignorovaly jakékoli bezpečnostní opatření, byly na sobě namačkaní, drželi se za ruce a roušky neměl na tváři snad nikdo. O dostatečném odstupu je v tomto případě také zcela zbytečné hovořit.

Během nejhorší situace jen před pár měsíci bylo přitom více než 11 milionů obyvatel Wu-chanu izolovaných doma, veřejná doprava byla pozastavena a pohyb mimo trvalé bydliště byl omezen. Tato nařízení přestala platit až 8. dubna, kdy nákaza ustupovala a projevovala se zejména v Evropě a USA.

Domů
Sdílet
Diskuse