Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. srpna 2020 18:50
Čas čtení 0:48
Adam Novosad

Ženu v Rusku prohlásili za mrtvou, ráno se živá probudila v márnici

NEWS
Uložit Uložené

V nemocnici v ruském Kursku zažila ráno lékařka v márnici překvapení.

Nemocnice v ruském Kursku zaznamenala během uplynulého víkendu kuriózní případ jako vystřižený z nezdařeného hororu. I když ženu minulý pátek lékaři prohlásili za mrtvou, druhý den se probrala v márnici, píší TV Noviny.

Do oblastní kliniky přišla žena s tím, že ji bolí břicho. Sloužící lékaři situaci vyhodnotili tak, že žádné léky ženě nepomohou a co nejdříve by měla jít pod skalpel, aby se zabránilo budoucím zdravotním komplikacím. Opak se však stal pravdou.

Špatné předpovědi se naplnily již během zákroku, když jí lékaři v břišní dutině našli několik metastázujících nádorů. Chirurgický zákrok stav pacientky zhoršil natolik, že zanedlouho upadla do stavu klinické smrti.

Ženu vyhlásili za mŕtvu, ale ona sa ráno živá prebudila v márnici. Doktorke spôsobila šok, ale nemocnica sa bráni vybavením
Zdroj: WISN/YouTube

Resuscitace trvající více než 40 minut na vitální tělesné funkce nezabírala, a tak všechno napovídalo tomu, že žena zemřela. Nejevila žádné známky života, protože nedýchala ani jí lékaři nemohli nahmatat puls, a tak pacientku prohlásili za mrtvou a převezli do márnice.

Šok musela prožít lékařka, která do márnice přišla v sobotu ráno a zpozorovala, že žena je naživu. Ukázalo se, že i když navenek nejevila žádné známky života, její mozková aktivita nepřestala a pokračovala i nadále.

Nemocnice však nedisponovala vybavením, které by mozkovou aktivitu mohlo monitorovat, a tak lékaři museli vyřknout ortel výlučně na základě znaků a instinktu.

Domů
Sdílet
Diskuse