Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. srpna 2020 22:25
Čas čtení 0:57
Adam Novosad

Odvážlivec skočil na ohroženého žraloka obrovského a chtěl se povozit. Chytil se zadní ploutve a čekal

NEWS
Uložit Uložené

V Saúdské Arábii našli způsob, jak znepříjemňovat život ohroženým živočichům.

Z přístavního města Yanbu v Saúdské Arábii se na sociální sítě dostalo video místního adrenalinového nadšence, který skočil na jednu z největších ryb na světě. I když se žralok obrovský tak často v Rudém moři nevyskytuje, Zaki Al-Sabah měl se svými kamarády štěstí, když se plavili na jachtě a zahlédli několik jedinců, informuje Daily Mail.

Není známo, jak se mu tento nápad vynořil v hlavě, ale Zaki Al-Sabah vymyslel způsob, jak obvykle plaché zvíře nechat přiblížit k lodi a pak se na něm povozit. Zní to bizarně, ale muž se připravil na okraji jachty, skočil na zadní stranu žraloka a zatímco se chytil ploutve, zvíře začalo plavat.

V minulosti se na sociálních sítích takové videa objevila, jenže žralok obrovský patří mezi ohrožené živočišné druhy, a tak odborníci nedoporučují lidem, aby se o kaskadérské kousky pokoušeli. Nejenže tak zvíře vystraší, ale mohou ho svou nešikovností i zranit, aniž by si to uvědomili.
Doporučeno
Sleduj záběry z města Wu-chan, odkud se Covid-19 rozšířil do světa. Takto se lidé bavili na přeplněném koupališti Sleduj záběry z města Wu-chan, odkud se Covid-19 rozšířil do světa. Takto se lidé bavili na přeplněném koupališti 18. srpna 2020 10:33

Zatímco Zaki jezdil na žralokovi, kamarádi na lodi se vesele smáli a křičeli na něj, aby si dával pozor, ať ho žralok nespolkne.

Navzdory očividné odvaze, kterou Zaki prokázal, ho většina lidí v komentářích odsoudila. Jeho jediným štěstím však bylo, že žraloci obrovští obvykle neútočí na lidi a dokonce občas lidskou společnost vyhledávají.

Domů
Sdílet
Diskuse