Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. srpna 2020 19:14
Čas čtení 0:40
Daniel Kopejska

Pražský lékař předepisoval opiáty za alkohol a úplatky, vystavil celkově 218 receptů na 13 220 tablet

NEWS
Uložit Uložené

Třiašedesátiletý doktor předepisoval opiáty a nechal se uplácet penězi či alkoholem, nyní je stíhán.

Minimálně šest měsíců předepisoval praktický lékař ve Strojnické ulici recepty na opiáty. Recepty někdy vypisoval na osoby, které už nežijí nebo jsou trestně stíhané. Během svého počínání stačil vypsat recepty na 440 balení nespecifikovaného léku (zhruba 13 220 tablet). To na něj upozornilo, protože taková čísla nejsou u doktorů běžná, informuje o tom policie na svých webových stránkách.

Mezi opiáty či opioidy patří léky jako morfin a kodein nebo nelegální drogy, jako je třeba heroin. Následně se „zákazníci“ doktora vydali do ulic, kde se látky šířily dál. Výdělku přeprodejců dosahovaly až 30 tisíc za měsíc.

Pražský lékař měnil opiáty za alkohol a úplatky
Zdroj: Policie ČR

Společně s doktorem bylo dopadeno několik lidí s drogovou minulostí, kteří za doktorem pro recepty docházeli. „Z průběhu vyšetřování se dá předpokládat, že konečné množství poskytnutých léčiv ze strany lékaře bude s pravděpodobně mnohonásobně vyšší,“ uvádí policisté.

Doktor byl obviněn z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. „Vzhledem k okolnostem a způsobu páchání trestné činnosti podali (kriminalisté) podnět státnímu zástupci na vzetí do vazby, který byl akceptován,“ dodává policie. Hrozí mu trest odnětí svobody až na 10 let.

Domů
Sdílet
Diskuse