Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. srpna 2020 19:22
Čas čtení 0:36
Miriam Rumanková

Kalifornský guvernér žádá Austrálii o pomoc. Důvodem jsou obrovské požáry

NEWS
Uložit Uložené

Nejméně 43 lidí je zraněno, shořely desítky budov.

Stát Kalifornie bojuje s obrovskými požáry, které ničí lesy, domy a dokonce v důsledku ohnivých plamenů zemřelo šest lidí. S přírodním neštěstím, které vzniklo kvůli vysokým teplotám, bojuje od pátku 12 tisíc hasičů, informuje BBC.

Mezi 560 probíhajícími požáry jsou některé dosud největší v historii Kalifornie. Pomoc už přišla od několika amerických států. Guvernér žádá o pomoc i Austrálii a Kanadu, uvádí BBC.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Jessica Huber (@tiredmomforclimatejustice) on

Během historické vlny veder, při níž teploměry v národním parku Death Valley dosáhly rekordně nejvyšší teploty, začalo více než 12 000 úderů blesků obrovské požáry. V pátek úřady uvedly, že některé požáry se za den zdvojnásobily a přinutily 175 000 obyvatel uprchnout ze svých domů.

Dva z požárů jsou na 7. a 10. místě největších požárů v celé zemi. Guvernér žádá prezidenta Donalda Trumpa o podepsání prohlášení o přírodní katastrofě.


S více než 650 000 případy nákazy koronavirem má Kalifornie největší počet infekcí ve Spojených státech. Někteří evakuovaní uvedli, že se obávají vstupu do nouzových center, protože se tam mohou nakazit.

Domů
Sdílet
Diskuse