Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
24. srpna 2020 21:34
Čas čtení 1:08
Martin Mičuda

BMW láká na novou M4. Nabídne manuál i automat, 510koňové Competiton dostane revoluční M xDrive

BMW láká na novou M4. Nabídne manuál i automat, 510koňové Competiton dostane revoluční M xDrive
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.press.bmwgroup.com/global/article/detail/T0314509EN/from-the-road-to-the-racetrack:-first-joint-appearance-of-the-bmw-m4-coupe-and-bmw-m4-gt3-prototypes-during-the-motogp™" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">bmwgroup.com</a>
TECH
Uložit Uložené

Ikonické BMW se již brzy dočká nové generace.

Na rakouském okruhu Red Bull Ring nám BMW bok po boku ukázalo dva prototypy, které již brzy spatří světlo světa.

Jejich společným jmenovatelem je označení M4, v prvním případě jde o sériové silniční vyhotovení, zatímco to druhé zastupuje okruhový speciál s dodatkem GT3. V obou případech zaujme zejména přední maska, která při odhalení řady 4 otřásla světem.

Vskutku kontroverzní řešení masky, kterým se BMW vrací ke své historii, totiž rozdělilo veřejnost na dva tábory. Ať se ti už na výšku orientované ledvinky líbí nebo ne, přiložené fotografie potvrzují, že je dostane pochopitelně i vrcholná M4 (dokonce i M3).

Předprodukční verze je sice stále pokrytá maskující fólií, trénované oko si už umí představit, jak bude vypadat novinka v sériovém provedení.

BMW láka na novú M4-ku. Ponúkne manuál aj automat, 510-koňové Competiton dostane revolučný M xDrive
Zdroj: https://www.press.bmwgroup.com/global/article/detail/T0314509EN/from-the-road-to-the-racetrack:-first-joint-appearance-of-the-bmw-m4-coupe-and-bmw-m4-gt3-prototypes-during-the-motogp™

Agresivně tvarované nárazníky doplní vytažené blatníky, vskutku masivní prahy, decentně pozměněná aerodynamická zpětná zrcátka, 4 koncovky výfuku či zadní odtrhová hrana. Podstatné však je to, co se nachází pod kapotou.

Tím není nic jiného než nový 3litrový benzínový řadový šestiválec M PowerTurbo (z modelů X3 M a X4 M), který bude k dispozici ve dvou výkonnostních úrovních. Základní provedení nabídne 353 kW / 480 koní, zatímco varianta Competition dostane až 375 kW / 510 koní. Fanoušky manuální převodovky potěší skutečnost, že 480koňová verze bude k dispozici i se 6stupňovým manuálem, za příplatek nebude chybět 8stupňový automat M Steptronic. Verze M4 Competition ho dostane standardně.

BMW to sice zatím oficiálně nekomunikovalo, ale my už víme, že M4 dostane i revoluční M xDrive, tedy pohon všech čtyř kol, který umožňuje odpojit přední nápravu. Tento pohon bude ale určen pouze pro model M4 Competition, slabší verze vsadí jen na výhradní zadní pohon.

K odhalení nového BMW M3 a M4 by mělo podle posledních informací dojít 23. září, k zákazníkům se ale ikonický bavorák v nejnovějším provedení dostane až příští rok.

Domů
Sdílet
Diskuse