Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. srpna 2020 22:18
Čas čtení 0:54
Tímea Krauszová

Banka omylem poslala 175 milionů dolarů. Příjemce je nechce poslat zpět

NEWS
Uložit Uložené

Citibank udělala chybu, nyní se ke svým penězům nemůže dostat.

Americká banka Citibank udělala velký krok vedle. Původně chtěla do hedge fondu Brigade Capital poslat 1,5 milionu dolarů jako část splátky za svého klienta, kosmetickou firmu Revlon. Místo toho však odeslala 175 milionů dolarů, které si v Brigade Capital rovnou zapsali jako splátku celého dluhu. Peníze proto nechtějí vrátit, čímž se Citibank dostala do nepříjemné situace, píše CNN.

Celkově omylem odeslali až 900 milionů dolarů, snaží se je získat zpět

Není jasné, jak se taková administrativní chyba vůbec mohla stát. Klientem Citibank je Revlon už léta. Kosmetická firma v roce 2016 převzala značku Elizabeth Arden, k čemuž si musela půjčit 1,8 miliardy dolarů od různých věřitelů. Citibank chtěla letos dluh restrukturalizovat, protože Revlonu se kvůli pandemii nedařilo splácet půjčku.

Banka však učinila několik chybných plateb a jednotlivým věřitelům dohromady zaslala až 900 milionů dolarů, což nebylo jejich cílem. Chyby si téměř okamžitě všimla a každému ji nahlásila. Ačkoli někteří peníze vrátili, právě Brigade Capital podle BBC odmítá peníze poslat zpět. Jednoduše si je zapsali jako splátku za celý dluh.

Citibank zareagovala trestním oznámením a tvrdí, že si věřitel chce přilepšit na jejich úkor. Stěžuje si, že se snaží vydělat na provozní chybě, což je protizákonné.

Předběžný soud podle FinWeb nařídil, aby společnost Brigade Capital peníze vrátila nebo jejich nepoužívala, dokud neproběhne hlavní líčení. To je naplánováno na 31. srpna.

Doporučeno
BMW láká na novou M4. Nabídne manuál i automat, 510koňové Competiton dostane revoluční M xDrive BMW láká na novou M4. Nabídne manuál i automat, 510koňové Competiton dostane revoluční M xDrive 24. srpna 2020 21:34
Domů
Sdílet
Diskuse