Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. srpna 2020 11:45
Čas čtení 1:19
Tímea Krauszová

Francouzský ministr vnitra obhajuje ženy, které se opalují nahoře bez

NEWS
Uložit Uložené

„Svoboda je vzácná. Je normální, že si policisté přiznají svou chybu.“

Francouzský ministr vnitra Gerald Darmanin obhajoval právo žen na opalování nahoře bez. Reagoval tak na zásah policie na jedné z francouzských pláží.

Policisté vyzvali ženy, aby se zahalily – chtěli tak uklidnit rodinu, která byla zřejmě pobouřena pohledem na téměř nahá těla. Incident však rozpoutal ohnivou diskuzi na sociálních sítích, do které se nakonec zapojila i mluvčí francouzské policie, píše The Guardian.

Nahoře bez není zakázáno, přesto se musely zahalit

Policisté na pláži pobřežního městečka Saintes-Marie-la-Mer požádali skupinku lidí, která se opalovala nahoře bez, aby se zahalila. Reagovali tak na stížnosti ze strany rodiny, která se také v té době nacházela na pláži.

Místní policie později ve statusu na Facebooku uznala, že zásah policistů byl „nemotorný“ a že opalování se nahoře bez nijak nenarušuje morálku a v jejich městě není ani zakázáno.

Samozřejmě, tímto příspěvkem na sebe přivolala vlnu online diskutérů, kteří si stěžují především na omezování svobody, nebo se smějí tomu, že někoho pobouřila nahá ženská prsa. Narážejí na Saúdskou Arábii a vyčítají policistům prudérnost.

Do diskuze se zapojila i mluvčí francouzské policie Maddy Scheurer. „Mě vždy uvidíte v uniformě, ale opalování nahoře bez je na pláži Saintes-Marie-la-Mer povoleno. Šlo o nešikovnost dvou policistů, kteří měli jen dobré záměry,“ napsala na Twitteru.

Doporučeno
Už by to chtělo vyzkoušet nějaké mladší masíčko. Byli jsme na slovenské nudapláži, takto s námi koketovaly nahé seniorky Už by to chtělo vyzkoušet nějaké mladší masíčko. Byli jsme na slovenské nudapláži, takto s námi koketovaly nahé seniorky 28. července 2020 10:39

„Vyčítat dvěma ženám jejich oblečení na pláži je neopodstatněné,“ přidal se k diskusi i francouzský ministr vnitra Gérald Darmanin. „Svoboda je velmi vzácná. A je normální, že policie uzná své chyby,“ dodal.

Opalování se nahoře bez ve Francii není nelegální a nepovažuje se ani za exhibicionismus. Přesto ho však dermatologové ze zdravotních důvodů dlouhodobě nedoporučují – slunce více škodí než prospívá. 

Domů
Sdílet
Diskuse