Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. srpna 2020 13:47
Čas čtení 1:10
Matej Krajčovič

LG chystá revoluční mobil s dvojicí displejů. Podobný používal i Iron Man

TECH
Uložit Uložené

Namísto křehkých a drahých ohebných nesmyslů možná přijdou dva opravdu použitelné displeje.

Aktuálním trendem ve světě smartphonů jsou experimenty s ohýbajícím se a rozkládajícími se displeji. Samsung Galaxy Fold, Motorola Razr i mnohé jiné modely se snaží přinést obrazovky, které by byly při nošení v kapse dostatečně kompaktní, ale po rozbalení by k práci nabídly plochu, která zahanbí i nejeden tablet. 

Android Authority informuje, že do hry vstupuje i firma LG se svým smartphonem pod příznačným názvem Wing nebo pokud chceš „křídlo“.

Server se dostal k videu, které má novinku s unikátní konstrukcí zachycovat v praxi. V zavřeném stavu by měl mobil vypadat jako zcela běžné zařízení s jedním obdélníkovým displejem. 

Primární 6,8palcová obrazovka však zřejmě půjde otočit o 90°, čím odhalí další, zřejmě čtyřpalcový displej se čtvercovým poměrem stran 1: 1, který se nachází o něco níže. Video sice neukazuje, jak otáčení funguje, ale nepochybujeme, že to bude právě tento způsob.

Doporučeno
Plovoucí koule v Singapuru je prvním Apple obchodem na vodě. Futuristická stavba je jako vystřižená z Westworldu Plovoucí koule v Singapuru je prvním Apple obchodem na vodě. Futuristická stavba je jako vystřižená z Westworldu 26. srpna 2020 10:52

Koncept na první pohled dává opravdu smysl. Novodobé „skládací“ smartphony totiž bojují s odolností ohýbajících se displejů, které jsou stále příliš křehké a také drahé. 

LG Wing by mohlo přinést dva displeje, které by ale byly zcela rovné a nehrozilo by tak rychlé poškození. Co na tom, že nebudou zcela vedle sebe? Pokud na obě plochy umístíš jiné aplikace, nemělo by to příliš vadit.

Pro LG navíc otočná konstrukce není žádnou novinkou. Pamětníci možná vlastnili i model LG VX9400, který si zahrál i v prvním filmu Iron Man. Tony Stark přes něj učinil videohovor, ačkoliv samozřejmě v roce 2008 šlo ještě o plně tlačítkový kousek.

LG chystá revolučný mobil s dvojicou displejov. Podobný používal aj Iron Man
Zdroj: YouTube.com

Za podobný konec problematiku uchytil i Microsoft. Jeho Surface Duo má také zcela běžné panty, při kterých nehrozí zachycování prachu pod displejem. Jeho problém je ale typicky microsofťácky – mobil byl ukázán už před rokem, ale stále se neprodává. Dorazí až v září za 1 399 dolarů (asi 31 tisíc korun). 

Kdy se objeví LG Wing, zatím známé není.

Domů
Sdílet
Diskuse