Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. srpna 2020 20:19
Čas čtení 0:29
Miriam Rumanková

V ruské arktické tundře se po výbuchu vytváří gigantický, až 50 metrů hluboký kráter

NEWS
Uložit Uložené

Obrovský kráter způsobený masivní explozí byl objeven po létě na polárním kruhu.

Předpokládá se, že exploze, která zapříčinila vznik díry hluboké 50 metrů v tundře, byla způsobena hromaděním metanového plynu, který nakonec vybuchl. 

Kráter objevil televizní štáb letící nad poloostrovem Jamal v Rusku. Vědci, kteří zkoumali místo výbuchu, zpozorovali mohutné bloky zmrzlé půdy a ledu. Výbuch pravděpodobně zapříčinil tající led. Horké léto dopomohlo vytvoření obrovského tlaku a následně výbuchu.

V ruskej arktickej tundre sa po výbuchu vytvára gigantický 50 metrov hlboký kráter
Zdroj: Vesti Yamal TV

Jde v pořadí o 17. nalezený kráter tohoto druhu za posledních šest let. Samozřejmě, existují různé teorie o původu děr, včetně testování kremelských raket až po mimozemšťany. Skutečnost je však mnohem znepokojivější, protože jde pravděpodobně o důsledek klimatické krize.

Poté, co díru objevil televizní štáb z Vesti Yamal TV, na místo ihned vycestovali vědci, kteří tvrdí, že jde o největší díru svého druhu, o čemž informuje portál Ladbible.

Doporučeno
Nejdříve zabili zubaře, nyní vyhodili do vzduchu celou kliniku. I takto se mstí Al-Káida Nejdříve zabili zubaře, nyní vyhodili do vzduchu celou kliniku. I takto se mstí Al-Káida 25. srpna 2020 15:11
Domů
Sdílet
Diskuse