Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. září 2020 19:31
Čas čtení 2:55
Martin Mičuda

Škoda začíná novou éru. Elektrický Enyaq má svítící masku, revoluční kokpit a dojezd až 510 kilometrů

Škoda začíná novou éru. Elektrický Enyaq má svítící masku, revoluční kokpit a dojezd až 510 kilometrů
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.skoda-storyboard.com/en/media-room/" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">skoda-storyboard.com</a>
TECH
Uložit Uložené

Dlouho očekávaná elektrická novinka od Škody je realitou.

Je to už několik měsíců, co nám automobilka Škoda podsouvá informace a upoutávky ke svému vůbec prvnímu čistě elektrickému modelu. Řeč je pochopitelně o elektromobilu s názvem Enyaq iV, který nám česká značka právě oficiálně představila. Stalo se tak v Praze, kde došlo k velkolepému odhalení novinky, kterou Škoda začíná novou éru.

Samotný design již není velkým překvapením, protože jsme ho kompletně poznali pár hodin před prezentací. Škoda totiž neuhlídala oficiální fotografie, a tak se dostaly na světlo světa dříve, než automobilka plánovala. Tak či onak, středně velké elektrické SUV vypadá velmi dobře.

Škoda začína novú éru. Elektrický Enyaq má svietiacu masku, revolučný kokpit a dojazd až 510 kilometrov
Zdroj: www.skoda-storyboard.com

Enyaq iV jde ruku v ruce se současným designovým směrováním značky, vystupuje však sebevědomějším a dynamičtějším dojmem. Elektrické SUV se vyznačuje vyváženými proporcemi a velkými koly – Enyaq iV je prvním modelem značky, který nabízí možnost zvolit až 21" disky kol. V základu jde o 19" kola z lehké slitiny, zákazník má přitom na výběr celkem až 7 typů.

Škoda zároveň dává na výběr chromové nebo černé detaily – lišty střešního nosiče, lišty kolem oken, kryty zpětných zrcátek, označení modelu či rám masky. Velkou novinkou je maska Crystal Face – jde o mřížku s krystalovým vzhledem, kterou osvětluje 130 LEDek, čímž v noci vzniká jedinečný světelný podpis. Takové řešení je primárně určeno pro vrcholnou variantu Enyaq RS iV, ostatní verze ho dostanou za příplatek.

Domů
Sdílet
Diskuse